Mennyire kell félni attól, hogy Donald Trump nem veti el a lehetőséget arra, atombombát használ Európa ellen?
Donald Trump azt mondta, hogy "Nem hiszi.", atombombát vet be Európa ellen, viszont azt is mondta, "Nem vetem el a dolgot.", illetve "Én lennék az utolsó, aki megtenné, de ha szükséges, nem vetem el a dolgot!"
Kérdésem, ezt hogyan kell értelmezni? Tényleges fenyegetésről van szó? Valódi a veszély? Miért lenne érdekében bántani Európát?
Semennyire.
Európa vissza tud lőni ugyanúgy atommal.
Egyébként Donald Trumpnak fekete humora van.Nem kell minden szavát komolyan venni.
3:
???
De hát az amerikai elnök közelében mindig ott van egy aktatáska, benne egy számítógéppel aminek segítségével a világon oda lő atombombát, ahová csak akar, ott helyben.
Miért tagadnák meg a kilövést?
Ráadásul pont az a lényeg, hogy a parancs nem a katonai vezetésnek megy, hanem közvetlenül az elnöktől egy kiskatonáknak, aki ülnek a számítógépek előtt és vezérlik a kilövést. Az elnök és a kiskatonák között akik kilövik a rakétékat, közvetlen összeköttetése van, amiben tábornokok nem tudnak beavatkozni.
Különben annak az aktatáskát sem lenne egyáltalán semmi értelme
Rendben.
De akkor mi értelme van az elnök "táskácskájának", hogyha megtagadhatják tőle a kilövést? (akár egy erkölcsös katona aki nem akar millió ártatlan áldozatot, akár egy kém aki beférkőzött, stb-stb)
Az a táska pont arra van, hogy ne tudjon beleszólni senki abba, hogy az elnök mikor és ki ellen akar atomcsapást indítani.
Nem hiszem, hogy félnünk kellene ettől.
Trump sem hülye (annyira), bárhogy is nézzük az EU és az USA szövetségesek, gazdaságilag és katonailag is.
Az EU tagok nagy része ráadásul NATO tag is.
Másrészt még ha az Egyesült Királyság kilép is rendelkezik atombombával Franciaország. Nem kockáztatna.
Csak egy rossz vicc volt, amit mondott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!