Egyetértesz azzal hogy a Magyar Királyság a középkori Európa katonailag legerősebb állama volt?
Figyelt kérdés
Szóval sok felé hallottam már ezt a fejtegetést, az tény hogy a Német-római Birodalom hatalmas volt, de nem volt egységes állam hanem megosztott fejedelemségek/királyságok halmaza. Talán még a Francia Királyság is vetekedett a magyarral, de ott van még az Angol- vagy Kasztíliai Királyság, sőt a mongol utódállam az Arany Horda is. Mit gondoltok tényleg mi voltunk a legerősebbek vagy ez csak romantikus ábránd?2016. ápr. 24. 13:30
3/49 A kérdező kommentje:
A 13. századra gondoltam.
2016. ápr. 24. 13:42
4/49 A kérdező kommentje:
mondjuk pár tény még mellé: A Magyar Királyság területileg nagyobb volt mint Anglia vagy Franciaország, és nagyjából akkora volt a népessége mint nekik.
2016. ápr. 24. 13:43
5/49 anonim válasza:
"Szóval sok felé hallottam már ezt a fejtegetést..."
Kuruc.info, Magyar Idők, Újvilágtudat.blogspot, stb...
6/49 A kérdező kommentje:
5# Nem, hanem pl a Történész Klubban.
2016. ápr. 24. 13:45
7/49 anonim válasza:
"A 13. századra gondoltam."
Ez így elég tág...
8/49 anonim válasza:
A XIII. században? Mikor?
A tatárjárás (1241-42) előtt, alatt, vagy után?
Ez nem romantika, ez vicc... :-(
9/49 A kérdező kommentje:
8# Miért lenne vicc, meg tudod valamivel indokolni?
2016. ápr. 24. 13:48
10/49 anonim válasza:
Ebben a kérdésben az a vicc, hogy amikor azzal vádolod a nagynemzetieket, hogy folyamatosan a múltban élnek és középkor-romantikáznak, akkor mindig felkapják a vizet, mert ők ugyan nem ilyenek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!