Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha választanotok kéne melyik...

Ha választanotok kéne melyik csatában harcolnátok?

Figyelt kérdés

2 lehetőség van:

1. Egy mai háborúban vagy egy 2. világháborús csatában kell harcolnotok mint gyalogos. Van pisztolyotok, gépfegyveretek és hozzá töltény, meg gránát. Egyenlő erőviszonyok, a csatatéren vannak tankok, ágyúk is.

2. Egy Ókori csatában kell harcolnotok. Gyalogosok vagytok, van pajzsotok, lándzsátok és Római kardotok. Egyenlő erőviszonyok, de biztos hogy a közelharcban nektek is kikel venni a részetek. Vannak íjászok a csatamezőn és az összes fajta ókori hajító-kilövő gép.

Tudom buta kérdés, csak kíváncsi vagyok hogy egy mai-2. VH.-s vagy egy Ókori csata volt a durvább.

2017. márc. 16. 19:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

'A 2, VH-ban. A nemetek oldalan.Es most nem vegeznenk félmunkát...'

Miben nem végeznétek félmunkát?

2017. márc. 17. 08:52
 12/29 anonim ***** válasza:
A roxfort-i csatában.
2017. márc. 17. 09:57
 13/29 anonim ***** válasza:
61%
A waffen SS-ben. 88!
2017. márc. 17. 13:53
 14/29 A kérdező kommentje:

Szerintem a háborúban is vannak hősök:

Pl: Leonidasz, Hanniball, Spartacus, Achilleusz.

És valóban, az Ókorban gyakrabban harcoltak a vezetők együtt a katonákkal (néhol elvárás is volt) ma meg a meleg szobából nézik a vezetők az eseményeket.

2017. márc. 17. 16:29
 15/29 anonim ***** válasza:

Az igazi vezetok akkor sem voltak a harcmezon.

Az akkori hadvezereket ma parancsnoknak hivjak es ok ott vannak a hadmuveleteknel szemelyesen.

Az akkori harc egyszerubb volt, csak szemtol szembe folyt. Ma mar sokkal osszetettebb, mernek foldi, legi, vizi csapast, ennek a koordinacioja sokkal magasabbszintubb, ez nem annyi hogy kirantom a kardot es az orditom h spáááártaaaaaaaaaaaaaaaa :)

2017. márc. 17. 19:13
 16/29 A kérdező kommentje:

Azért régen is bonyolult volt.

Jó, a Thermopüle-i csata még egyszerű volt, de például a Canne-i csatát ma is tanítják.

2017. márc. 17. 20:34
 17/29 anonim ***** válasza:

15: Azért ez nem így ment. Máshogy gondolták ki a stratégiát, de ez pont a régi csatákból nyert tapasztalatok és a technológiai fejlődés által érte el a mai szintet.

Rengeteg olyan furfangos és elképesztő taktikát használtak anno amit még bizonyos körélmények között -akár a mai viszonyokhoz alakítva még ma is használnak.

De azt adom, hogy míg a régi időkben az ritkábban fordult elő, hogy egy "barát-szövetséges" ország hátba támadt, addig ez ma már alap szituáció, világháborús helyzetben senki nem lehet biztos abban, hogy mikor ki ellen kell majd harcolnia.

De anno sem abból ált az összes csata, hogy "Spárta". Ma is van ilyen, hogy szembe mennek a csapatok egymással, főleg a világháborúban.

Mint ahogy, régen - most is vannak taktikai megoldások, és ha kicsit utána olvasol akkor rájössz arra, hogy elképesztő miket ki nem gondoltak. És lehet, hogy némelyikre azt mondod, hogy "ez egyértelmű/nem nagy cucc" de ha belegondolsz, hogy ez évszázadokkal akár évezredekkel előbb volt -akkori tudással mérve- nagy dolog, és ezekből alakultak ki - fejlődtek a mai bevett taktikák. Na mármost, ahol a 80-as iq kb zseninek számított (pontosan nem tudom, hogy volt ez akkoriban csak hallomásból hozom fel ezt a példát), azoknál olyan taktikai lépések amik ma is lenyűgözik az embereket és nem csak akkor senki gondolt volna arra, hogy vki ilyesmivel próbálkozik a háborúban, úgy ma is elképeszti az embereket.

Persze ma már vannak olyasmikre is lehetőségek amik anno nem léteztek. De én egyik kort sem szólnám le :D A régiek miatt tartunk ott ahol most. (Némelyik hadvezért ha áthoznánk a mi időnkbe és megismerné a világunk, simán kenterbe verné a legtöbb mostani "nagy koponyát", tapasztalat és talán... képelőerő-ötletesség? Hogy olyasmire is gondolnak amire senki más, talán rájuk mondhatjuk, hogy zsenik.)

2017. márc. 17. 20:55
 18/29 A kérdező kommentje:
Például Hannibal szerintem kenterbe verné a legtöbb mai koponyát. De Napóleon, Nagy Sándor, Miltiádész, Spartacus is tett le valamit az asztalra.
2017. márc. 17. 21:11
 19/29 anonim ***** válasza:
Hannibal nem kenterbe verne.Inkabb Megenné a máját nagy szemű babbal.
2017. márc. 17. 22:10
 20/29 A kérdező kommentje:

Hannibal Barkas-rol beszélek.

Szerintem az alapvető műveltség hiánya hogy ha egy csatás kérdés alatt a "Hannibal" névről egy kitalált gyilkos jut eszedbe és nem a hadvezér!

2017. márc. 18. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!