Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Igaz, hogy a nagaszaki-i...

Igaz, hogy a nagaszaki-i atombomba befulladt?

Figyelt kérdés
2016. nov. 29. 14:03
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

de az se volt semmi amit tíz évvel később a Castle Bravoval csináltak.

belekurtak a hidrogénbomba mellé egy másikat, s utána a környéken a nők polipokat szültek...

2016. nov. 29. 21:23
 22/26 Salamon Bálint ***** válasza:
Sehol nem találtam forrást arra, hogy a Fat Man nem a várt hatékonysággal működött volna el.
2016. dec. 1. 23:44
 23/26 Steve G. Paul ***** válasza:
Nem találtam még említést sem rá. Szerintem jól működött.
2016. dec. 14. 03:33
 24/26 A kérdező kommentje:

Úgy néz ki egy fordítási hiba adta a félreértést.

Valóban szétesett a bomba s 13%-nál leállt a láncreakció, de ahogy előttem mondták, ez terv szerint ment, előre tudhatták hogy ez lesz. Akkori technológiával nem tudtak nagyobb hatékonyságú bombát csinálni.

Ma ugyanannyi hasadó anyaggal lényegesen erősebb bombát tudnak csinálni.

2016. dec. 16. 06:47
 25/26 anonim ***** válasza:
Azért a Cár bombával szerintem minden korábban tervezett fegyvert sikerült a technológiának felülmúlnia és pontot tennie a hatékonyságra a történelem számára is.
2016. dec. 17. 22:28
 26/26 A kérdező kommentje:
ott volt egy érdekesség. javarészt a világűrbe ment az energiának. asszem azt jóval magasabban kellett volna robbantani
2016. dec. 17. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!