Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Igaz, hogy a nagaszaki-i...

Igaz, hogy a nagaszaki-i atombomba befulladt?

Figyelt kérdés
2016. nov. 29. 14:03
1 2 3
 11/26 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

Eddig erről nem hallottam, most se találtam semmilyen infót azzal kapcsolatban hogy bármi gond lett volna a ledobott bombával.

Egyébként az első 3 bomba hatóerőt tekintve kb ugyanott volt, 18-24Kt kétlem hogy a 3. bombát a többszörösére tervezték volna.

2016. nov. 29. 17:47
 12/26 anonim ***** válasza:
93%
Befulladt bizony, csak a japánok ezzel álcázták a 80.000 fős rituális öngyilkosságot.
2016. nov. 29. 17:56
 13/26 A kérdező kommentje:

szerintem mert nem is akartad.

mivel minden válaszoló így állt hozzá végül megkerestem magam.

nem nagy ügy az általam megadott infókból hamar meglett.

belinkelem mielőtt még valaki leírja, hogy ilyen nem is létezik és hogy ez meg se történt.

[link]

2016. nov. 29. 18:15
 14/26 A kérdező kommentje:
* mielőtt mégvalaki újra leírja (gyengébbek kedvéért)
2016. nov. 29. 18:23
 15/26 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

Szerintem félre érted a befulladás fogalmát, az tény hogy a mai technológiával egy nagyobb robbanó erejű bombát lehetne kihozni belőle, de a befulladt robbanás az nem 22Kt-át jelent.

Ahogy fent írták az akkori viszonyok között ezt tudták kihozni belőle.

2016. nov. 29. 18:29
 16/26 anonim ***** válasza:
Most akkor te tulajdonképpen csak azt fogadod el válasznak hogy igen befulladt? :D
2016. nov. 29. 18:44
 17/26 A kérdező kommentje:
a választ már belinkeltem.
2016. nov. 29. 18:47
 18/26 A kérdező kommentje:

Azért linkeltem be, hogy tisztázzam a téves válaszokat. Pl. hogy a láncreakció nem áll le, stb.

A linken olvasható adatok mindent tisztáznak függetlenül attól, hogy mit nevezünk befulladásnak.

2016. nov. 29. 18:52
 19/26 anonim ***** válasza:
8%

Egy beindított láncreakciót befullasztani mindenféle hűtés nélkül? Lehetetlen. Az a bomba nem fulladt be, hanem úgy volt kitalálva. Ezeket hívjuk piszkos bombáknak. Egy piszkos bombánál nem csak maga a közvetlen expozíció öl, hanem hosszú távon károsítja az életteret a megtámadott terepen.

Azt a támadást az Amerikaiak (vagy a magyar tudósok???) egész egyszerűen úgy találták ki, ahogy megtörtént.

Azt persze ne várd, hogy az USA valaha is elismerné, hogy tudott az atomtámadás másodlagos hatásairól a civil lakossággal szemben.

2016. nov. 29. 20:06
 20/26 A kérdező kommentje:

azért ott iszonyatosan nagy hűtést adott a környezett s a térfogat is hihetetlen mértékben sokszorozódott.

fura ezt mondani egy atomtámadásra hogy nem volt hűtés...

de nem a hűtés miatt állt le a láncreakció hanem a térfogat növekedés miatt.

2016. nov. 29. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!