Hogyan tudták/ják rávenni az embereket a háborúra?
Figyelt kérdés
Magamból kiindulva, én össze csinálnám magamat, a háború 100 km-es körzetében reszketnék, ha besoroznának szerintem megőrülnék, a csatatéren még a nevemet is elfelejteném. Még is hogyan tudják rávenni az embereket a gyilkolásra? Én a normális, átlag emberekre gondolok, nem néhány kivételre. Csináltak az első vagy a második világháborúban valami felmérést, 100 emberből 2 tudott hidegvérrel ölni. Abból 1 pszichopata volt, tehát érzelem, lelkiismeret nuku, 1 ember pedig agyilag normális, és a parancsot követi. Normandiai partraszállásnál a szövetségesek állítólag nem igazán féltek, annyiszor begyakorolták, hogy egyszerűen azt hitték most is csak szimuláció van. Tényleg ennyire át lehet alakítani egy ember gondolkodását, akár még belőlem is lehetne hideg vérrel gyilkoló katona? A Milgram-kísérlet jó példa, hogy elvileg milyen is az ember valójában belül. Bár vannak tények, amik bizonyítottak, én ezt valahogy mégsem tudom elhinni.2016. máj. 24. 20:45
21/22 mikldesign válasza:
Rohadt egyszerü a dolog. Anno hatarorkent szolgaltam, a nyugati hataron. Egy napon egy hatarserto mar az orszaghatar keritesen maszott. Esely nem volt elfogni. Ha kijut, tobb ev katonai borton jar.Az egyetlen esely loni. Meghalt. Soha nem volt lelkiismeretfurdalasom, minek ment oda? Amikor par eve egy ember elem lepett, elgazoltam es meghalt, hiaba voltam vetlen,na az a mai napig kisert.
22/22 A kérdező kommentje:
Utolsó. Gondolom azért egyikre sem vagy büszke. Én azért mégis megkérdeznélek, hogy mi játszódott le benned, amikor lőttél?
Amikor elütötted az embert, akkor érezted a szagát, hallottad, és láttad is elég közelről. A "határsértőt" pedig messziről lelőtted, a második ember félre húzta, a harmadik becsomagolta, a negyedik értesítette a családot, az ötödik eltemette. Így volt, nem? Legalábbis erre tippelnék.
Amúgy írok privátot is, ha megengeded. Nem ítélkezek, nem minősítek, csak a tényekre vagyok kíváncsi.
2017. jan. 15. 15:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!