Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az oroszok és a kínaiak...

Az oroszok és a kínaiak összefognának egy (világ) háborúban?

Figyelt kérdés
2016. máj. 19. 16:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Jelenleg kinának az oroszok irányában van területi követelése. Jelenleg sok-sok kinai illegális bevándorló van orosz területen. Ebből konfliktusok már most is vannak. Van olyan üzletág ahol jelenleg is a kínai dominál.

Ebből előbb lesz konfliktus.

Jelenleg nem igen van olyan közös kínai-orosz érdek ami egy szövetségbe tömörítené őket. (Az a kb 15 évnyi kommunizmus amíg "barátok voltak" (a többiben kommunistaként is utálták egymást) nem feledteti a több 100 évnyi ellenségeskedést és konfliktust.

2016. máj. 19. 19:21
 12/15 anonim ***** válasza:

A kínai bevándorlás probléma oroszországban. Illetve volt pár évvel ezelőttig, ugyanis az orosz határon tűzparancsot rendeltek el.

Ezt onnét tudom, hogy csöveztem azon a vidéken. Volt olyan év hogy másfél millió!! kínai érkezett Oroszországba, manapság csak 100-200 ezer, és azokat is kitoloncolják.

Volt egy kínai program, mely szerint, mivel fegyverrel nem tudják az orosz távol-kelet hatalmas területeit megszerezni, ezért megszerzik bevándorlással. Viszont erre azért Moszkvában is rájöttek és azt mondták nem.

Kínaiak maximum vendégmunkások lehetnek. Meghatározott idejű tartózkodási engedéllyel, ami ha lejár, akkor lehet menni. És ott nincs olyan, hogy nem akarnak.

Kína kétféle arcot mutat Oroszország felé. Az egyik a haverok vagyunk, a másik meg ide azzal a hatalmas területtel és a rajta lévő sok nyersanyaggal. Moszkvában viszont Kína mindkét arcát ismerik.

És nem véletlen Putyin Elnök azon kijelentése, miszerint a nukleáris furkósbot kínára ugyanúgy vonatkozik, mint az USA-ra vagy akárki másra.

Kínának egy érdeke van. Washingtont és Moszkvát olyan szinten egymás ellen hergelni, hogy azok kinyírják egymást, mire ők nevető harmadikként majd learatják a babérokat.

Csak akkor fognának össze, ha pontos érdekazonosság állna fent. Én elképzelhetőbbnek tartom azt, hogy Oroszország és az Egyesült Államok fog össze Kína ellen.

Kína, egy rendkívül aljas lopakodó hatalmi politikát követ. És egy fentebbi válaszolót annyival kiegészítenék, hogy Kínának nincs szárazföldi területi vitája az oroszokkal. Bengáliát kivéve minden szárazföldi határát elismeri. Viszont egy tengeri határát sem.

Tehát a kínai hatalmi törekvéseket előbb-utóbb le kell majd törni. És ez az oroszokat meg az amerikaiakat fogja egyberántani.

2016. máj. 19. 20:10
 13/15 anonim ***** válasza:
Szerintem van rá esély,mint ahogy arra is,hogy egymással akaszkodnak össze.
2016. máj. 20. 00:36
 14/15 anonim ***** válasza:
#8:Mit akar Kína?Eladni.Többek közt az amcsiknak.
2016. máj. 20. 00:39
 15/15 anonim ***** válasza:
Biztos össze. Sajnos Magyarország is csatlakozna. Usa-t se szeretem, de a kínai kormány gusztustalanabb.
2016. máj. 22. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!