Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A németek miért nem egy...

A németek miért nem egy frontra koncentrálták az erőiket a 2. világháborúban?

Figyelt kérdés
Mondjuk először az Afrika hadtestnek kellett volna minden támogatást megadni, majd ha ott sikerült volna nyerni, akkor kellett volna elkezdeni a Szovjetunió invázióját. Nem ez lett volna az ésszerű? De ők egyszerre nekimentek egész Európának meg Afrikának. Várható volt, hogy nem fogják bírni a nyomást.
2016. márc. 24. 13:45
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
49%

'A válasz 23%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.

# 36/39 Időpont tegnap 21:13'

No, hadd halljam, mi a gond a megjegyzésemmel? :D

2016. ápr. 14. 14:01
 42/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
49%

Bulgária úgy jött ide, hogy a szovjetek Bulgáriát is lerohanták, annak ellenére, hogy a Németország felé való csapásirány abszolút nem indokolta Bulgária elleni hadakozást is, a szovjet aggresszióval meg nem tértünk el, szorosan kapcsolódott a kérdéshez, hogy miért kaptak bele a németek több frontba ahelyett, hogy egyszerre csak egy frontot végeztek volna ki.

A másik, amit robgros említett és én is korábban máshol is használtam, hogy 11.000 repülőjük állt a németek 3.500-ával szemben, harckocsik terén is 15.000 a 3.500-al szemben, tüzérségi eszközök terén 60.000 a 35.000-el szemben, hadosztályoknál 174 a 128-al szemben. Már a sereg méretéből látszik, hogy nem puszta védekezésre rendezkedtek be.

Az egy dolog, hogy a nemzetiszocializmus is alapból terjeszkedő volt, Lebensraum-ot akart, de vártak volna az angolok legyőzésével és békediktátum aláiratásával, ha szintén a Szovjetunió nem készülődik látványosan a felosztott Lengyelországban ill. kapnak fülest a japánoktól, csak azt nem értem, hogy ha már tudtak a németeknek szólni, akkor ők is miért nem szálltak be, amikor a Wehrmacht Fehéroroszországban járt be, és így nem tudnak Szibériából erősítést hívni.

Ismerősek azok a felvételek, amikor Lengyelország közös lerohanása után az új határvonalnál találkozó német és szovjet katonák, tisztek egymással kezetfognak, tisztelegnek és mosolyognak ?

2016. ápr. 14. 14:07
 43/52 anonim ***** válasza:
49%

Felesleges azt taglalni, hogy a SZU miért (nem) készült támadásra.

Fenyegetést jelentett. Bármikor támadhatott volna. Nyilván Hitler sem tudta, hogy holnap vagy 5 év múlva, de túl nagy kockázat volt.

Bulgária meg...

Hadat üzenet, támogatta a németeket. Ha jelentős haderővel nem is vett részt, ott állt.

Szóval ha Mari támogatja Pistit, hogy ölje meg Rozit, ha csak szóban is, bűnrészes.

Persze poltikai indítattása is volt...

2016. ápr. 14. 15:11
 44/52 Pro Patria ***** válasza:
49%

"Pro Patria, ne erőlködj, most mondtam hogy nem nyitok vitát, tényleg csak neked akarok jót, a válaszaidat már jó ideje mindenhol átgörgetem, max az első két sort elolvasom, ne írj feleslegesen nekem."

- Ó, nem neked írom, nyugodj meg.

"Legjobb tippem szerint a Nagy északi háború óta van ez nagyjából."

- Amíg mondjuk az első világháborúban a cári Orosz Birodalom 12 millió főt mozgósított (szándékosan kerültem el a "felfegyverezni" szót), addig a Német Császárság 11 millió katonát állított ki.

"Az, hogy Sztálin papa mit mondott ÁLLÍTÓLAG végzős hallgatók előtt meg aztán valóban egy megdönthetetlen bizonyíték, amit egy azaz egy oldal írt meg."

- Ismét ajánlom neked a szakirodalmat, és nem lenne előtted sem rejtély. Az akadémikusok által kiadott Rubicon hiteles forrás neked? A wikipédián túltekintve.

"Bulgária meg... Hadat üzenet, támogatta a németeket. Ha jelentős haderővel nem is vett részt, ott állt."

- Nem üzent hadat, b@*dmeg! TÉNYLEG ENNYIRE HÜLYE VAGY? Oldalakon keresztül elmondtuk már itt neked hányan! Legalább a saját wikipédiás linked angol nyelvű változatát olvasnád már el. Meddig akarsz még egy nem eldöntendő, nem a "szerintem így, szerintem úgy" kérdéskörét erősítő, nyílt történelmi tényen rugózni? Nem volt sem Bulgária felől a Szovjetunió irányába, sem visszafelé hadüzenet egyik-másik állam részéről, Bulgária nem vett rész sem jelentős, sem jelentéktelen haderővel az oroszok elleni hadjáratban, semmilyennel.

2016. ápr. 14. 19:41
 45/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
49%
Itt olyan kognitív disszonancia figyel 42%-os (mobil20) és 65%-os részéről, hogy az mindjárt átdöfi a monitort...
2016. ápr. 14. 22:59
 46/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
0%

65%-os, a következő verzióval mennyire egyezel ki ? :

Alekszandr Vasziljevszkij tábornok úgy fogalmazott: Szükségesnek tartom, hogy semmilyen körülmények között ne engedjük át a kezdeményezést a német parancsnokságnak, hanem előzzük meg az ellenség felfejlődését, és abban a pillanatban támadjuk meg a német hadsereget, amikor épp felfejlődési fázisban van!" Rajta kívül még jó pár vezérkari tiszt is így vélekedett. Azonban Sztálin "csak" elrettentésül állította fel támadólag, de nehezen mozdult, mert tisztában volt vele, hogy a BT-7-esek, T-26-osok és T-28-asok hiányosságokkal küzdenek a Pz III-asokkal és Pz IV-esekkel szemben, a T-34-esek és KV-1-esek, amik felülmúlták ezeket, korlátozott számban álltak rendelkezésre és így gyúrni kell, hogy egyértelműen legyőzzék őket.

Zsukov persze úgy fogalmazott, hogy "még két-három év, és egy briliáns hadsereget adtunk volna a szovjet népnek, talán a világ legjobb hadseregét....Elszámoltunk magunkat a fasiszta Németország támadásának időpontját illetően, és ez megbosszulta magát." Szóval az egy ostoba mítosz, hogy Sztálin vakon bízott Hitlerben és teljesen jó szándékkal tekintett rá. Zsukovot és Sztálint a német támadás abszolút nem lepte meg csak megdöbbentek, hogy ilyen gyorsan bekövetkezett a háború, Az viszont tény, hogy ha a németek nem támadnak és marad idő a szovjeteknek a felkészülésre akkor biztosan megindul a Vörös Hadsereg is.

Már egyszer elmondtam, de a nyomatékosításért elismétlem:

Leninig vissza lehet vezetni a szovjet expanziót, mert azt már Lenin is megfogalmazta: „Az első világháború kezünkbe adta Oroszországot, a második kezünkbe adja Európát!” Pontosan tudták, hogy a belső anarchia először a bolsevik hatalomszerzést segítette elő, egy jövőbeni, az európai hatalmak egymással vívott háborúja pedig a kontinenst gyengíti le, és adja érett almaként leszakításra a Szovjetuniónak.

2016. máj. 11. 15:59
 47/52 anonim ***** válasza:
49%
Még mindig nem értem: mi a fenét változtat ez meg?
2016. máj. 11. 16:48
 48/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
0%
Unalmas ez az állandó németezés, hogy mindig csak rájuk tekintenek bűnbakokként, közben a kommunizmus, Sztálin és Szovjetunió viselt dolgairól elfelejtkeznek.
2016. máj. 11. 21:07
 49/52 anonim ***** válasza:
49%

Na igen, kibújt a szög a zsákból. Nagyon imádtam én is a második világháborús sztorikat, meg a németek a nagy ászok etc., de ezt egy normális ember legkésőbb 14-5 éves korában kinövi. A történelem nem erről szól, hogy kinek volt igaza meg kinek nem.

Tök jó, fogadjuk el tényként, hogy az oroszok támadást terveztek. Váó. A németek nem? Ők még végre is hajtották, szóval ők aztán tényleg mindenképp. Innentől pedig nem értem a dolog nyitját. Miért jó neked, ha nem a németek vagy a kukutyiniak a "hibásak"? Közük nincs semmihez a németeknek, maximum az aktuális döntéshozóiknak.

2016. máj. 11. 21:15
 50/52 anonim ***** válasza:
49%

'Tök jó, fogadjuk el tényként, hogy az oroszok támadást terveztek. Váó. A németek nem? Ők még végre is hajtották, szóval ők aztán tényleg mindenképp.'

Igazából mind a két vezetés egymásnak kívánt ugrani, csak Sztálin nem gondolt arra, Adolf elég tökös lesz ahhoz, hogy ő tegye meg kettejük közül az 1. lépést.

2016. máj. 11. 21:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!