Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ti magyar fiúk és férfiak. Ha...

Ti magyar fiúk és férfiak. Ha kitörne a harmadik világháború és besoroznának titeket, akkor ti bevonulnátok vagy nem? és miért?

Figyelt kérdés

azért kérdezem, mert nálunk határozottan senki nem vonulna be, inkább elbújnánk, a nők elrejtenék a férfiakat, de semmiképpen nem engednénk, hogy harcoljanak és odahaljanak (nem is érdekel minket a jogi és egyéb következménye, és amúgy sem pár férfi miatt veszne a háború)

ti mennétek vagy nem? miért?

#nemmenni
2015. szept. 4. 23:00
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%
Mint magyar-anyanyelvű külföldi állampolgár megtagadnám bármilyen nemű bevonulási parancsot,nem fogok fegyvert embertársamra.Lehet nekem rövid ideig tartana a háború....
2018. aug. 22. 20:39
 32/33 anonim ***** válasza:

Eszem ágában sem lenne harcolni. Duplán sz@r opció az. Kockázatosabb úgy magamnak, és egyben az az opció támogatná is az aktuális politikát. Ha a termékekre lehet azt mondani, hogy bizonyos termék vásárlásával annak gyártóját támogatod és az előállítás módját, akkor a harcolással is támogatod a politikát, és pont azt a politikai helyzetet, ami háborúztat. Pfujj!

Mit csinálnék helyette? Bukjálnék, mivel jogilag katonaszökevény lennék akkor, ha hivatalosan eredetileg besorozott lettem volna (nyugi, nem csak akkor vagy katonaszökevény, ha már be voltál vonulva a katonaságba és onnan szöksz meg, hanem akkor is, ha papíron már besoroztak és bevonulás előtt/nélkül lépsz meg). Először bujkálnék, városi utcán szó szerint csak annyi időt töltenék, amit muszáj a városból történő kijutáshoz (mert nem lehet nulla idő alatt nullánál több távolságot megtenni). Miután kijutok arról a településről, ahol utoljára voltam, csak az a kérdés, hogy meddig jutok. Nemcsak a hazai „hatóság” (akkor inkább katonaság) kaphat el vagy lőhet le, az ellenség is lelőhet, bármelyik fél nézhet egy rossz helyre tévedt célpontnak is. Na, ha ez se történhet meg, akkor megyek sokat, mindvégig településeken kívül maradva. Ha így az országhatárig is el sikerülne jutni, akkor hótziher, hogy ki is mennék az országból. Hogy hova? Inkább az a kérdés, hogy Akkor mely országok háborúznának és melyek nem. Csak meg lehetséges valahogy tudni a választ ez utóbbi kérdésre, a régi háborúk kapcsán sem csak most utólag tudhattuk meg, hogy kik vettek benne részt és kik nem, hanem meg lehetett ezt akkoriban is tudni. Szóval ha meg is tudnám, hogy melyik ország is lenne akkor biztonságos, pont oda mennék. Az mai helyzet (és csak jól el van ültetve a fejekben), hogy ne számíts jóra abban az országban, ahova illegálisan mész be. A háború más. Szó szerint igazi menekültté válnék. Nem olyanná, akik a mai kerítést akarják megmászni, hanem attól is igazibbá. Esetleg megpróbálnám azt a kombót, hogy csakis a valamennyi utamba eső határon történő átjutás módja lenne szándékosan illegális (helyesbítve olyan, ami máskor [is] lenne illegális [háborúban meg nem is nagyon van rendes utazás]), de csak a zsebemben meg el lenne bújtatva az útlevelem. Tudom, hogy a legutóbbi sorkatonaság alatt az volt, hogy aki be volt sorozva, annak be volt vonva a máskori=rendes igazolványa és katonaigazolványa volt helyette, de ha be se vonulok, ha az egész előtt léptem meg, akkor mégis megvan a rendes. Ha az tényleg nálam van és ha tényleg eljutnék egy biztonságos országba, akkor egy, azt nem szándékoznám elhagyni, kettő, ott már igazolhatom is magam, és voálá, ez esetben nemcsak mondtam magamat magyarnak, hanem igazoltam is ezt (mindvégig olyan esetről beszéltünk, ha a hazánk is háborúban állna), így bizonyítást is nyerne, hogy rossz helyről jöttem és maradhatok minimum a háború végéig (ja, ez mindenképpen kizárólag semleges országban történhet, hogy ne is ellenség legyek ottani szemmel).

2021. nov. 10. 16:22
 33/33 anonim ***** válasza:
(a közepén lévő „Na, ha ez se történhet meg” részben *történne* akart lenni xD)
2021. nov. 10. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!