Ti magyar fiúk és férfiak. Ha kitörne a harmadik világháború és besoroznának titeket, akkor ti bevonulnátok vagy nem? és miért?
azért kérdezem, mert nálunk határozottan senki nem vonulna be, inkább elbújnánk, a nők elrejtenék a férfiakat, de semmiképpen nem engednénk, hogy harcoljanak és odahaljanak (nem is érdekel minket a jogi és egyéb következménye, és amúgy sem pár férfi miatt veszne a háború)
ti mennétek vagy nem? miért?
A férfiaknak igenis keményeknek kell lenniük. Védeniük kell a családjaikat. De nem szabad háborúzni.
Hallottam egy emberről aki nem akart 92-ben elmenni Boszniába. A toborozók úgy kellett kiráncigálják a házból erőszakkal.
A mai napon a barátjaival rendszeresen összejönnek és néznek horrorfilmeket. Eddig bármilyen durva véres brutális jelenet volt mindenki megijedt, megrémült vagy nehezen aludt el. De ez az ember a mai napig bármemilyik horrorfilmet szemrebbenés nélkül végig tudott nnézni. Egyszer megkérdezték tőle, hogy hogyhogy még soha nem reagált semmit egyetlen horror filmre se, ő azt mondta, hogy "Ez semmi ahhoz képest, hogy én Boszniába miket láttam"
Azok akik gyávának nevezik a bujkálókat azok vajon mit mondtak volna ha 45-ben Jugoszláviában lettek volna, a partizán vérengzések idején?
Azok a délvidéki magyarok is gyávák voltak akik elbújtak a szénakazalba a vadállat kommmunisták elől, akik alig várhatták, hogy a frissen "felszabadult" Bácskában halálra kínozhassák és kettéfűrészelhessék a magyarokat?
Nem beszélve arról, hogy hányan megbolondultak a háború miatt. Onnan aki visszajön az már soha nem lesz józan.
Ti ezt akarjátok?
Egyáltalán volt már kezetekben puska?
Én sokáig céllövész voltam és tudom, hogy a COD meg a többi baromság köszönő viszonyban sincs a valósággal.
Hát jó, te tudod. Ha beüt a krach akkor elmész, hogy közben otthon megrőszakolják a feleséged és kiraboljanak, ugye? Míg te meghalsz anélkül, hogy bármi értelme lett volna a halálodnak...
Én inkább otthon maradok a családommal a krach idején, és valamennyire védekezek, plusz nem szolgálom a nagyemberek kapzsi utasításait.
"Ha beüt a krach akkor elmész, hogy közben otthon megrőszakolják a feleséged és kiraboljanak, ugye?"
Ki erőszakolja meg -te aki otthon bujkálsz?
Az alap eset az, hogy igen is bevonulnék, és kiállnék a közösségem érdekében. Persze csakis akkor ha "igazságos" tehát önvédelmi háborúról lenne szó. Nekem ez a mérce. Nem fogom védekezés nélkül az életemet felkínálni semmiféle agresszornak, mégkevésbé a szeretteimét. Egy kis állatka is küzd az utódai életéért ahogy tud. Úgy látszik itt egyeseknek ezt a szintet is sikerül alul múlni.
A nők szoknyája mögé bújni - na ez aztán a gerinctelen magatartás! Gratula az ilyen puha ..csöknek.
Az ilyen "amúgy sem" rajtunk múlik miatt tart itt a világ. Az élősködők nagyon is pont az ellenkező nézetet vallják. Így aztán az történik a világban amit ők akarnak.
Hát ez most OFFolás lesz: halál komolyan gondoltad a megadott kulcsszót? XD Kb. olyan értelmes mint a kérdésed. :D
Amúgy bevonulnék, de én szakmámat tekintve katona vagyok, ráadásul nő. :)
Nem ismerlek, de úgy tippelem, félős emberek közt élsz, és magad is roppant elővigyázatos, félős emberke vagy. Mert a magyarázatod alapján nem politikai okokból, hanem félelemből bújnátok, azért gondolom.
"Ha szerinted igazságtalan a háború , akkor egyszerűen hazamész ? "
Az igazságos háború itthon zajlik, nem Afganisztánban vagy Irakban. Ez ilyen pofon egyszerű. Nem kell elhagyni a hazámat. A hódító háború nem igazságos. Persze ezek szerint csak nekem evidencia ez, hogy nem szedjük el a másét, a magunkét pedig megvédjük, kiállunk az igazunkért.
Arról írtam, hogy védeném a hozzám tartozókat. Nem is értem ezt az értetlenkedést.
A lepontozást megértem, hiszen a girnyó gyáva csúszómászóktól akik csak élősködni szeretnek, nem is várható más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!