Ti magyar fiúk és férfiak. Ha kitörne a harmadik világháború és besoroznának titeket, akkor ti bevonulnátok vagy nem? és miért?
azért kérdezem, mert nálunk határozottan senki nem vonulna be, inkább elbújnánk, a nők elrejtenék a férfiakat, de semmiképpen nem engednénk, hogy harcoljanak és odahaljanak (nem is érdekel minket a jogi és egyéb következménye, és amúgy sem pár férfi miatt veszne a háború)
ti mennétek vagy nem? miért?
Háborúban az emberélet nem sokat ér. Az, hogy ki mit szeretne, pedig egyáltalán nem számít. Ha nem jelensz meg a sorozáson, és bárhol igazoltatnak utána, hullaként végzed.
Én természetesen bevonulnék. Mindig élen járnék, aki erős életrevaló fizikailag terhelhető, annak mindig nagyobb a túlélési esélye, háborúban és békében egyaránt. Már most is túl sok az ember, ez nem lesz így a jövőben, az biztos.
Egyértelműen NEM!
És teljesen szánalmasnak tertom, hogy még mindig vannak olyan "emberek" akik azt hiszik, hogy az a hazafiasság, ha én fegyvert fogok és ártatlanokat gondolkodás nélkül legyilkolászok.
Ennek semmi köze a hazafiassághoz!!!
Ez csupán arról szól, hogy az íróasztal mögül néhány milliomos összekapott valamin és ártatlanokkal vitetik el a balhét. Más emberek életét keserítik meg és emberi sorsokat tesznek tönkre csak azért mert néhány milliárdal többet akarnak még.
"Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények közt élők a szegények szokásait kritizálják." Herman Melville
Az igazi hazafiasság az ha engem bárhová vet a sors keze én mindig magyarnak vallom magam és kiállok a nemzetiségemért, hazámért. A végsőkig magyar vagyok, nem számít, hogy áld vagy ver a sors keze én akkor is magyar vagyok és szolgálom a magyar nép érdekeit. Ha én mindenek előtt tartom a magyar nemzet érdekeit és akár vértanú is lennék mint, hogy eláruljam nemzetem. Ha minden tőlem telhetőt megteszek honfitársaimért. Nem számít, hogy Magyarország milyen velem vagy, hogy milyen a kormányzás én mindig hű leszek hozzá.
Ez az IGAZI hazafiasság!
Ennek semmi köze ahhoz, hogy gyáva módra parancsszóra lelövök olyan embereket akik talán egy másik életben a legjobb barátaim lehettek volna vagy akiket ha alaposabban megismerhettem volna akkor életem pajtásai lehettek volna...
Ha MINDENKI így gondolkodna akkor sokkal jobb világban élnénk!
3. világháború?
Ki ellen, hol.
Mert, ha arról van szó, hogy az országodat bombázzák, esetleg éppen idegen hadsereg áll a határon és a téged rejtegető nők halnak meg akkor gratulálok mindenkinek aki elbújik. (biztos lenne hová)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!