Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Most tényleg lesz besorozás...

Most tényleg lesz besorozás katonának?

Figyelt kérdés
2015. szept. 1. 19:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
69%

"A hülye főnökség is ideillik, mert oké, az illető ott hagy egy munkahelyet, mert hülye a főnöke és hülyék a munkatársai, megy a másikra, ott ugyanez lesz."

Nem, nem minden főnök hülye, úgyhogy csak nem botlik bele egyfolytában olyan főnökbe. Sőt, szerintem a tisztek között nagyobb a bunkók aránya.

"Vagy megerősödik vagy magába zuhan, választhat.

Besorozásnál szintén: csesztetik, vagy a sarkára áll vagy beledöglik."

Akkor szerinted az se baj, ha valakit mondjuk lelkileg/fizikailag terrorizálnak a szülei? Hisz ami nem öl meg, megerősít szerinted.

"1-másfél év tanulmány késleltetés meg semmi."

Neked lehet, nekem számítana.

2015. szept. 1. 21:19
 22/27 anonim ***** válasza:
20: Amúgy meg nem hiszem, hogy akit lelkileg tönkre tudnának tenni a katonaságban a terrorizáló társak, és tisztek, azok feltétlenül el lennének veszve az életben amúgy is.
2015. szept. 1. 21:24
 23/27 anonim ***** válasza:
22: Akkor gyorsítsuk fel a folyamatot... végülis igazad van. Hátha felköti magát már a laktanyában.
2015. szept. 2. 06:18
 24/27 anonim ***** válasza:

Nem, tényleg nem hülye mindenhol a főnök, de hülye, aljas munkatársak mindenhol vannak, nincs kivétel. Ha egyedül dolgozol, otthon, akkor legalább nem találkozol velük, de olyan nincs, hogy egy munkahelyen nincs 1 darab cseszegető, aljadék sem.

A szülői terrort, bántalmazást ne keverd ide, próbálj meg szintkülönbséget tenni a kettő között. (Ahogy pl. a szexuális bántalmazást sem lehetne idevenni.)

Van egy csöpp különbség egy gyerek állandó bántalmazása, terrorizálása és egy 18 éves (ha jól emlékszem ez volt az alsó korhatár) fiatalember cseszegetése között. Agyonverni nem fogják, megerőszakolni nem fogják, ugráltatják, fizikailag kimerítik és ordítoznak vele, ennyi. Ez nagyon nem ugyanaz, mintha egy gyereket évekig vernének vagy a pincébe zárnák.

1-másfél év az tényleg semmi. Egy ember leél 70-80 jó esetben 90 évet, abból 1 az lófütty.

És zárásként annyit, hogy pizsamás vagyok (nem véletlenül szóltam bele ebbe a témába) és egyszerűen fel vagyok háborodva, hogy életerős fiatalemberek mit össze tudnak nyavajogni meg kifogásokat keresni, amikor szóba jön ez a téma. Komolyan mondom, ez szégyen. Nem kellett volna eltörölni, akkor nem lenne ez minden egyes alkalommal, ahányszor felreppen egy kósza álhír ezzel kapcsolatban.

2015. szept. 2. 12:40
 25/27 anonim ***** válasza:

"Nem, tényleg nem hülye mindenhol a főnök, de hülye, aljas munkatársak mindenhol vannak, nincs kivétel. Ha egyedül dolgozol, otthon, akkor legalább nem találkozol velük, de olyan nincs, hogy egy munkahelyen nincs 1 darab cseszegető, aljadék sem."

Ha nem a felettesed az illető, aki cseszeget, akkor semmi gond, le lehet szarni magasról. Nem kell egy szobában aludnod vele, ahogy a katonaságon a szobatársaiddal. Ha a főnököd, akkor pedig ott lehet hagyni.

"Van egy csöpp különbség egy gyerek állandó bántalmazása, terrorizálása és egy 18 éves (ha jól emlékszem ez volt az alsó korhatár) fiatalember cseszegetése között. Agyonverni nem fogják, megerőszakolni nem fogják, ugráltatják, fizikailag kimerítik és ordítoznak vele, ennyi."

Szerintem meg egy 18 éves embert se cseszegessenek! Az, hogy valaki idősebb, azt jelenti, hogy már lehet cseszegetni, meg lelkileg terrorizálni?

Amúgy meg ha mondjuk rossz szociális helyzetből érkező emberrel, vagy idegbeteg tiszttel kerül össze valaki, akkor a fizikai erőszak sem elképzelhetetlen.

"Ez nagyon nem ugyanaz, mintha egy gyereket évekig vernének vagy a pincébe zárnák."

Igazad van, az tényleg rosszabb. De az se jó, ha lelkileg terrorizálnak például.

"1-másfél év az tényleg semmi. Egy ember leél 70-80 jó esetben 90 évet, abból 1 az lófütty."

Hadd döntse már el mindenki, hogy neki fontos-e 1 év, vagy sem! Ne te akard eldönteni helyettük! Akinek nem fontos, nyugodtan menjen katonának, de van akinek fontos, úgyhogy őt meg hagyjanak békén, hogy például tanulhasson, vagy dolgozhasson abban az évben!

"És zárásként annyit, hogy pizsamás vagyok (nem véletlenül szóltam bele ebbe a témába) és egyszerűen fel vagyok háborodva, hogy életerős fiatalemberek mit össze tudnak nyavajogni meg kifogásokat keresni, amikor szóba jön ez a téma."

Jó, akkor leírok neked egy embert, nevezzük mondjuk Ignácnak. Ignác egy kicsit különc figura az iskolában. Sokat olvas, tanul, érdeklődik rengeteg tudomány után. Kissé antiszociális, mert az osztálytársai kiközösítik. Vannak barátai az osztályon kívül, ugyancsak különc emberek, úgyhogy nem feltétlenül rossz az élete. Tényleg azt állítod, hogy Ignácnak jót tenne a katonaság? Szerinte nem! Szerintem neki maga a Pokol lenne! Szerintem tönkretenné őt a katonaság!

"Komolyan mondom, ez szégyen."

Elfogadom, ha nem értesz egyet a katonaság eltörlésével, bár nem értek egyet. De azt nem értem, miért kell szégyennek titulálni, ha valaki nem szeretne katona lenni?

2015. szept. 2. 13:21
 26/27 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok b*szarva a besorolástól, nekem van egy kis gyüjteményem katonai cuccokból és én szívesen bennék be hallottam sok jót és rosszat is de róla .
2015. szept. 2. 15:45
 27/27 anonim ***** válasza:
Csak annak lesz besorozás aki ilyen kérdéseket tesz ki és ilyen híreket terjeszt alaptalanul :)
2015. szept. 2. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!