HA valaki nem akar menni a háborúba, mit csinálhat?
Mármint mikor?
Regionális háborúk esetén, mint délszláv, vagy a jelenlegi kelet-ukrajnai konfliktus, ezekben az esetekben fogja magát és elmenekül.
Világháborúk esetén viszont, nincs hova menekülni.
Hát ha engem behívnának háborúzni, én nem mennék.
Max ha a hatóság nagyon buzerálna, akkor beköltöznék a magyar határon belülre és akkor ennyit az egész mizériáról
Következmény???!!!
...lássuk csak...
A világ minden seregében, 90-95%-ban azonosak a szabályzatok és a katonai büntető intézkedések, nem igen ismerünk kivételeket, valjuk be!
A katonai BTK szerint, mi a cselekmény?
1."önkényesen kivonta magát a harcok alól"
2."parancsmegtagadás"
3."menekülés"
4."saját stratégiai helyzetfelismerésből adódó visszavonulás"
5."pillanatnyi pánikérzet adta sokk"
...az enyhítő körűlményeket, még nem is néztem, de a büntetés, tény hogy a PTK többszöröse a hadbíróságon...röpke példáink alapján néhány év, valami kedves fegyenctelepen-től a "falhoz állításig" terjedhet, háború idején, ráadásul, statáriálisan!!!
Márpedig háború "kint-vagy bent, helyben vagy máshol? az háború", ilyen esetekben az ítélkezés kötelezően statáriális!!!
Lehet, hogy "egy hangyányit túloztam"?
...lássuk "statáriális":
10 min vádbeszéd-5 min védbeszéd-1 min utolsó szó joga-1 sec sorfal álltali kivégzés!!!
Dehogy lövik agyon őket, akkor kb megyéket végezhetnének ki teljesen, ez már a 21. század, még annyira keleten is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!