Szerintetek melyik a legerősebb hadsereg a világon?
Én Braziát és Kínát mondanám.
Válaszokat köszönöm szépen!
Én minden a technológia merre nézzük a Vietnami háborút.
Válaszokat köszönöm.
"Én minden a technológia merre nézzük a Vietnami háborút."
Ezt nem tudtam megfejteni. xd
Erre nézzük a Vietnámi háborút.
Ez egy példa volt!
Köszönöm észre vételedet!
Nem minden a technológia, számít a létszám és a fanatizmus is. Kb. ezt a két dolgot tudja a többi ország felhozni az USA ellen. (Akik szintén elég fanatikusok megjegyzem.)
A morál azonban helyzettől is függ, lásd Vietnamban, ami nagyon népszerűtlen háború lett az USA-ban. Ez nem befolyásolja, hogy általánosságban nézve melyik az erősebb hadsereg. Létszámban pedig az USA hadsereg is nagy, nagyságrendben senki sem tudja felülmúlni.
#36 ha technológiai szempontból nem is, de létszámra messze felülmúlja a Kínai Hadsereg az amerikait. Ami nem csoda tekintettel a hatalmas népességszámra és a kissé diktatórikus államberendezkedésre.
37: persze, Kínában több a katona, de még Észak-Kóreában is. Csak nem nagyságrenddel, ami már számítana, hogy kompenzálja az egyéb súlyos lemaradásukat.
"Nagyságrend" azt jelenti, hogy eggyel több számjegy, avagy, nagyon durván 10-szeres szorzó.
Hát én inkább a 37-es válaszolónak adnék igazat mert Kínának fejlett a honvédelme és a létszámuk is nagy!
Köszönöm a válaszokat.
"Erre nézzük a Vietnámi háborút."
Igen nézhetjük, ugyanis az amerikaiak gyakorlatilag megnyerték azt a háborút tized akkora emberveszteséggel mint az északiak! Az, hogy "vesztes" háborúnak van elkönyvelve az két dolognak köszönhető, az 1973-as fegyverszüneti egyezményt az északi fél nem tartotta be, és ekkora az USA már nem volt hajlandó újra a Saigon-i vezetés segítségére sietni. Másrészt az amerikai ellenkultúra sikeresen elhitette a világgal meg a saját közvéleményükkel, hogy egy vágóhídra küldik szegény besorozott fiúkat (fun fact: az amcsi katonák kétharmada hivatásos vagy önkéntes volt Vietnámban), így az alig 58 ezres veszteséget tömegmészárlásnak állították be. Észak-Vietnámi oldalon 5-600 ezer katona és civil halt meg!
Szóval az USA nem vesztette el a vietnámi háborút, csak a közvélemény kivonulásra kényszerítette az államvezetést, amit "Ho apóék" pofátlanul ki is használtak.
Egyébként természetesen most is az USA hadserege messze a legerősebb a világon mindenféle szempontból. Az meg, hogy kisebb a személyi állománya mint Kínának vagy az oroszoknak senkit se tévesszen meg a képességei haditengerészeti és légi illetve szárazföldi hadviselés terén is messze felülmúlják őket.
Brazília meg katonai értelemben említésre sem méltó ország, a hadserege csak arra kell, hogy a regionális dél-amerikai vezető státuszát megtartsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!