Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek melyik a legerőseb...

Szerintetek melyik a legerősebb hadsereg a világon?

Figyelt kérdés

Én Braziát és Kínát mondanám.

Válaszokat köszönöm szépen!

2015. aug. 7. 15:10
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
100%
Azért az USA egyébiránt mert ha minden eszközt, konzerváltat, használatban lévőt stb., atomfegyvert, kiképzett személyeket, nemzeti gárda tagokat, tartalékosokat számba veszünk. Aztán megnézzük, hogy milyen szintű felszereléssel rendelkeznek, hogy mekkora logisztika és hadiipar(nagyon fontos)áll a rendelkezésükre, nem találunk olyan hadsereget ami ekkora létszám mellet ennyire fel lenne szerelve, személyi felszereléssel, járművekkel stb.
2015. aug. 7. 23:06
 32/50 anonim ***** válasza:
És ilyen minőségben, ezt kifelejtettem.
2015. aug. 7. 23:07
 33/50 A kérdező kommentje:

Én minden a technológia merre nézzük a Vietnami háborút.

Válaszokat köszönöm.

2015. aug. 7. 23:20
 34/50 meszike91 ***** válasza:
100%

"Én minden a technológia merre nézzük a Vietnami háborút."

Ezt nem tudtam megfejteni. xd

2015. aug. 7. 23:29
 35/50 A kérdező kommentje:

Erre nézzük a Vietnámi háborút.

Ez egy példa volt!

Köszönöm észre vételedet!

2015. aug. 8. 00:03
 36/50 anonim ***** válasza:

Nem minden a technológia, számít a létszám és a fanatizmus is. Kb. ezt a két dolgot tudja a többi ország felhozni az USA ellen. (Akik szintén elég fanatikusok megjegyzem.)

A morál azonban helyzettől is függ, lásd Vietnamban, ami nagyon népszerűtlen háború lett az USA-ban. Ez nem befolyásolja, hogy általánosságban nézve melyik az erősebb hadsereg. Létszámban pedig az USA hadsereg is nagy, nagyságrendben senki sem tudja felülmúlni.

2015. aug. 8. 00:09
 37/50 anonim ***** válasza:

#36 ha technológiai szempontból nem is, de létszámra messze felülmúlja a Kínai Hadsereg az amerikait. Ami nem csoda tekintettel a hatalmas népességszámra és a kissé diktatórikus államberendezkedésre.

[link]

2015. aug. 8. 09:35
 38/50 anonim ***** válasza:

37: persze, Kínában több a katona, de még Észak-Kóreában is. Csak nem nagyságrenddel, ami már számítana, hogy kompenzálja az egyéb súlyos lemaradásukat.

"Nagyságrend" azt jelenti, hogy eggyel több számjegy, avagy, nagyon durván 10-szeres szorzó.

2015. aug. 8. 09:52
 39/50 A kérdező kommentje:

Hát én inkább a 37-es válaszolónak adnék igazat mert Kínának fejlett a honvédelme és a létszámuk is nagy!

Köszönöm a válaszokat.

2015. aug. 8. 10:34
 40/50 anonim ***** válasza:

"Erre nézzük a Vietnámi háborút."

Igen nézhetjük, ugyanis az amerikaiak gyakorlatilag megnyerték azt a háborút tized akkora emberveszteséggel mint az északiak! Az, hogy "vesztes" háborúnak van elkönyvelve az két dolognak köszönhető, az 1973-as fegyverszüneti egyezményt az északi fél nem tartotta be, és ekkora az USA már nem volt hajlandó újra a Saigon-i vezetés segítségére sietni. Másrészt az amerikai ellenkultúra sikeresen elhitette a világgal meg a saját közvéleményükkel, hogy egy vágóhídra küldik szegény besorozott fiúkat (fun fact: az amcsi katonák kétharmada hivatásos vagy önkéntes volt Vietnámban), így az alig 58 ezres veszteséget tömegmészárlásnak állították be. Észak-Vietnámi oldalon 5-600 ezer katona és civil halt meg!

Szóval az USA nem vesztette el a vietnámi háborút, csak a közvélemény kivonulásra kényszerítette az államvezetést, amit "Ho apóék" pofátlanul ki is használtak.

Egyébként természetesen most is az USA hadserege messze a legerősebb a világon mindenféle szempontból. Az meg, hogy kisebb a személyi állománya mint Kínának vagy az oroszoknak senkit se tévesszen meg a képességei haditengerészeti és légi illetve szárazföldi hadviselés terén is messze felülmúlják őket.

Brazília meg katonai értelemben említésre sem méltó ország, a hadserege csak arra kell, hogy a regionális dél-amerikai vezető státuszát megtartsa.

2015. aug. 8. 11:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!