Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek melyik a legerőseb...

Szerintetek melyik a legerősebb hadsereg a világon?

Figyelt kérdés

Én Braziát és Kínát mondanám.

Válaszokat köszönöm szépen!

2015. aug. 7. 15:10
1 2 3 4 5
 11/50 meszike91 ***** válasza:
84%

Első vagyok.

Ha nem tetszik hogy az USA hadereje a legerősebb, akkor ne engem pontozz le!

Én csak válaszoltam a kérdésre.

2015. aug. 7. 15:50
 12/50 anonim ***** válasza:
20%
Jó, lehet, nem a legerősebb, de a legfejlettebb Izrael hadserege, ez biztos!
2015. aug. 7. 15:51
 13/50 meszike91 ***** válasza:
93%

12.

Hogyan lenne a legfejlettebb Izraelé?

Tényleg van néhány jó fejlesztésük, de ahhoz egyszerűen nincs elég pénzük hogy folyamatosan az élvonalban legyenek, mint az usa.

2015. aug. 7. 15:54
 14/50 anonim ***** válasza:
67%
Az USA, Oroszország és Kína osztozik az első helyen.
2015. aug. 7. 15:59
 15/50 anonim ***** válasza:
100%
[link] amugy beirod googlebe
2015. aug. 7. 15:59
 16/50 A kérdező kommentje:

Nem a Google véleményére voltam kíváncsi hanem a tiétekre.

Igaz azt mondjátok hogy Brazília nem erős pedig nagyon kezd felzárkózni.

Amerika már nem költ annyit a hadseregre mint régen pont ezért csökkentették a létszámát idény.

Izrael jó de nem a legjobb inkább rendőröknek mondanám őket mert csak az ország határát és a zavargásokat kell meg akadályozniuk illetve védeniük.

Elnézést a fére értesért de én nem pontoztam le senkit.

Az eddigi válaszokat köszönöm szépen!!!

2015. aug. 7. 16:06
 17/50 meszike91 ***** válasza:
16. Igaz hogy Brazília feltörekvő hatalom, de ha mindenképpen ki kell emelni egy gyorsan fejlődő katonai hatalmat, akkor az Kína és India lenne, de még Pakisztán is előrébb van.
2015. aug. 7. 16:12
 18/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat.
2015. aug. 7. 16:39
 19/50 anonim ***** válasza:

Attól függ. Például az amerikai hadsereg az kivérezne az Amazonas erdeiben a brazil hadsereggel vívott háborúban, vagy a végeláthatatlan sztyeppéken a -40 fokban az oroszok ellen. Ezt csak azért mondom, mert mások a prioritások. Másban erős a kínai hadsereg és másban a német. Az meg hogy ki mennyit költ, az abból a szempontból mellékes, hogy egy adott szituációban egy adott haderő mire való. Itt jön például a brazil példa. A hatalmas amerikai hadsereg az Amazonas végeláthatatlan erdeiben egy métert nem tudna előre menni a dzsungelháborúra speciálisan kiképzett brazilok ellen. Vagy az oroszok ellen akik mindent felperzselnek maguk mögött és minden egérlyukba bombát dugnak. Vagy a kínaiak ellen, akik annyian vannak, mint állat.

Tehát az amerikai hadsereg azért költ olyan rengeteg pénzt, mert az egy támadó hadsereg, azzal néha elindulnak és kirabolnak vele bizonyos területeket. Mint az angolok régen. Azok is építettek egy hatalmas haderőt és kifosztották a világot, vagy Napóleon, vagy akár a rómaiak.

Az indiai haderő is rém erős. Európa elég nagy hátrányban van ebből a szempontból, mert itt a hidegháború után elég jelentősen le lett építve minden, kivéve talán a franciát, de náluk ez a nemzeti önérzet része és inkább költenek rá hogy nagy legyen. De ha például megnézitek a brit haditengerészetet, árnyéka egykori nagyságának, még repülőgép-hordozójuk sincs, pedig azokra világ életükben büszkék voltak.

Tehát olyan hogy a világ legerősebb hadserege olyan nincs szerintem. Mindenki jó valamiben, ezt általában országa adottságai válogatja. Rengeteg hatalmas hadsereggel rendelkező ország van. Vegyük például Iránt. Azzal sem tudna az amerikai hadsereg nagyon mit kezdeni, mert Irán az szinte egy hatalmas hegységrendszer, ott meg hegyi háborúra kiképzett haderő van. Vagy ott van Izrael, az egy általános támadó haderő, de szomszédjuk az egyiptomi is olyan. Pakisztánnak is nagy hadserege van, meg Törökországnak is.

Tehát költhet Amerika, akár a világ pénzét is fegyverekre, egy politikailag és társadalmilag nagyjából egységes, komoly reguláris hadsereggel rendelkező országot vagy nem, vagy csak irtózatos veszteségek árán tudnának legyőzni, persze olyanokat amelyeknek nincs atomfegyverük.

2015. aug. 7. 16:47
 20/50 anonim ***** válasza:
89%
A kérdés értelmetlen. Ezek csak melldöngetések, erődemonstrációk. Egy nagyszabású háborút ma nem a hadsereg létszáma, vagy felfegyverzettsége fog eldönteni, hanem az, hogy kinek a keze téved rá arra a bizonyos gombra.
2015. aug. 7. 17:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!