Egyetértetek a világ legerősebb hadseregeit osztályozó alábbi listával?
Nem.
Bár csak futólag néztem meg, de teljesen anakronisztikus érvek alapján állították fel ezt a listát. Mikor (akár 100 évvel ezelőttit) nyert háborút, mekkora a létszám és mennyi fegyvere van.
Hülyeség ez alapján osztályozni.
Inkább azt kellett volna megnézni, hogy pl. egy francia haderő a kínaival szemben mennyire mobilis? Lényegtelen, hogy az egyik 1,5 milliós a másik meg 250 ezres haderő (most csak mondtam egy számot), mert nem valószínű, hogy valaha is háborúba kerülnek. Így nem értem, hogy a franciák mit keresnek a 6. helyen...
Fontos a gazdasági potenciál, tehát az, hogy a gazdasága az országnak mennyire bírna egy háborút, adott esetben mondjuk ha egyedül kellene megoldania egy konfliktust (aminek persze megint 0-hoz közeli a valószínűsége, de tegyük fel). Ez alapján Olaszországot az első tízbe tenni, teljes hozzá nem értés.
Ahogy az is, hogy Izrael nincs az első tízben.
"ENnyi erovel, kina a legerosebb, mert mar azzal vegezne az USA val, oroszorszaggal, barkivel, ha megszuntetne a kereskedelmet vele."
És akkor ennyi erővel Kína egyből meg is ölné magát, ha megszüntetné a kereskedelmet. Éhen halna szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!