A nyugati világ katonái elpuhultak fekete, arab és egyéb "fejletlenebb" országbeli ellenségeikhez képest?
Nem elpuhultak, hanem helyzetüknél fogva más a szemléletük, mások a módszereik és főleg mások a céljaik.
Ha pedig már "ellenségről" beszélünk, az mindig olyan, hogy valaki egyszer elkezdte, a másiknak pedig ez nem tetszett.
Láttál már arab hadsereget a nyugati világban? Én utoljára úgy az ezerkétszázas évek elején Dél-Spanyolországban (akkor még nem úgy hívták).
Ez így nem igaz.
Hasonlítsd össze Dél-Korea és Észak-Korea hadseregét , óriási a különbség ,a dél-koreai katonai kiképzés a világon az egyik legjobb az északi viszont elavult és inkább szolgaságra nevel.
A fejletlenebb országokban alig van szervezés és a kiképzés is igen felületes , más szemléletű.
Én egyet értek veled kérdező, a nyugati hadseregek sajnos nagyon elpuhultak, azon okokból, hogy elsődleges céljuk nem a dicső halál.
Egyszer olvastam, hogy a 2. világháborús Japánban a kamikaze katonákat már a kiképzésük kezdetén nagyon rossz körülmények között tartották, kínzásokat alkalmaztak a kiképzés során és fontos ideológiai nevelést kaptak, hogy ne tudják élvezni az életet és megváltás legyen számukra a halál. A nyugati országokban is valahogy így kéne nevelni a katonákat és nekik is robbanó öveket kellene adni, mint elsődleges fegyvert, akkor sikeresebbek lennének.
A nyugati hadseregek sikertelenségét az bizonyítja a legjobban, hogy az USA majdnem 10 évig bohóckodott Irakban, mégse mentek vele semmire.
"mennyivel veszélyesebb az a katona, akinek nincs veszítenivalója annál, akinek van"
Sokkal veszélyesebb, de a saját bajtársaira, mert így nem biztos hogy tud mérlegelni, és adott esetben megfelelő döntést hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!