Hogyan kezelik a fegyverüket a balkezes katonák/akármilyen fegyveres testület tagjai?
Mert mondjuk egy pisztoly még oké, maximum kényelmetlen a fogása és a biztosító kallantyú nem esik kézre, de azt csak egyszer kell kibiztosítani használat előtt.
De mi volt a helyzet régebben, mondjuk pl az első világháborúban? Akkor nem nagyon voltak ismétlőpuskák, hanem minden lövés után azzal a karral fel kellett húzni a fegyvert, amit egy balkezes nem tudott megcsinálni csak nagyon kitekeredve, vagy nagyon nehezen tudta csak tartani a fegyverét a bal kezével. Át kell magát állítania jobbkezes fegyverhasználatra egy katonának?
ugyanaz ami most van a karabélynál.
Hogy húzod fel a kart az AK63-nál?
Jelen pillanatban a jobb kézzel mindenképp a markolatot kell fogni hogy lövésre készenálj, ezért a balkezeddel nyúlsz át felhúzni a fegyvert tárcserénél.
Na ezt egy balkezes okosba megoldja mert máshogy fogja. Ő jobb kézzel fogja felhúzni a kart és sokkal egyszerűbb úgy.
A puskáknál meg sok változás nem volt. A jobb kezes jobb kézzel húzta fel a závárt, míg a balkezes is jobb kézzel. Nem kellett sokat agyalni ezen. Nem volt nehezebb sokkal.
Pontosan.
Egyébként sok helyen (nálunk is) katonai és rendvédelmi mesterlövészeknél a balkezesség kizáró ok, pontosan ezért.
Most mókás leszek, de én meg pont a balkezes lövészetre álltam át.
Alapból jobbkezes vagyok, de balkézzel sokkal stabilabb volt a kezem, sokkal pontosabban lőttem. Na meg a bal szemem élesebb sokkal.
Nem volt nehéz átállni. 1-2 hétig szokatlan volt úgy hordani a fegyvert, de idő kérdése minden.
Gondolom forditva is igyvan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!