Ha balkezes vagyok lehetek mesterlövész?
A legtöbb helyen a balkezesség kizáró ok, mivel a tolózáras fegyvereket csak jobbkézzel lehet újratölteni, és még mindig ezek a legjobbak, mondjon bárki bármit. Ahol nem kizáró ok a balkezesség, ott pedig a balkezesek 99.9%-a nem megy át a rostán, mert alkalmatlan a pontos és gyors tűzkiváltásra, mivel fogást kell váltania, és vissza.
Csak, hogy számadatot is mondjak, az elmúlt 20 évben a Magyar Honvédségnél kevesebb, mint 10 balkezes mesterlövész szolgált, jelenleg egyetlen egy aktívról tudok.
Egyszerűen a jobbkezeseknek könnyebb, gyorsabban el tudják végezni a feladatot. Általában a balkezes mesterlövészek nem is jobb kézzel kezelik a záratszerkezetet, hanem ballal, és vagy a fegyver alatt (ha támaszon van), vagy felette (problémás lehet a célkövetés) átnyúlva töltenek újra (mellesleg a leghatékonyabban az AK-t is a mellső ágy alatt átnyúlva lehet felhúzni, mert addig is célra tudsz tartani).
Egy szónak is száz a vége, ha nem vagy kiemelkedően gyors, és nagyjából a legjobb lövész a mesterlővészképzésen, akkor nem leszel balkezesen mesterlövész.
Köszönöm a válaszokat!Az Ellenség a kapuknált és az Orvlövészt is láttam.
#4-es a mesterlövész melett az az ember a megfigyelő.A számolásokat ő végzi, megálapítja a találatot és új célpontot keres.
Utolsó!Tudom, hogy sokszor csak megfigyelni mennek, és nem lőnek senkire/semmire.
Attól függ, hány balkezes vagy.
Amúgy meg nagyon is jó mesterlövész válhat belőled. Kicselezed az ellenséget. Jobb kézről várják a golyót, az meg nagy ravaszul balról jön... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!