Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Alkalmas-e katonai, illetve...

Alkalmas-e katonai, illetve fegyveres szolgálatra (és, ha igen, milyenre) a balkezes ember?

Figyelt kérdés

Én balkezes vagyok és szeretek részt venni történelmi vagy egyéb fegyveres bemutatókon, ahol a bemutató végén megtekinthetőek (esetleg kipróbálhatóak) a kézi lőfegyverek (puskák, pisztolyok).

A kérdésem az lenne, hogy a balkezeseket a hadseregben hol alkalmazták? A fronton, mint gyalogos szerintem eléggé alkalmatlanok lehettek, mivel a II. VH-s puskákat például én sem hatékonyan tárazni / tölteni sem felhúzni nem tudom, mivel a jobb kezem kézügyessége ezt nem teszi lehetővé. Több bemutatón, mikor a fegyverek tűzerejéről és gyorsaságáról van szó, a körülöttem lévő jobbkezes emberek már háromszor lőttek, mire én a második lövésre húzom fel a puskát.

Ez lehetett / lehet ma kizáró ok, vagy a balkezesek háború esetén hol alkalmazhatóak?

2015. febr. 3. 11:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
43%
megtanulsz jobb kezesnek lenni :D Tényleg így működik, nem fognak neked külön fegyvert adni ami a másik irányba dobálja ki a hüvelyt stb...
2015. febr. 3. 11:10
 2/15 anonim ***** válasza:
46%
Nem probléma ez a hadseregben. Ha annyira katona akarsz lenni, majd megtanulsz jobb kézzel is bánni a fegyverrel. Ha meg háború van és kell a golyófogó, a balkezes ember is ugyanolyan jó erre a célra.
2015. febr. 3. 12:37
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
a két válaszoló,még soha nem látott modern kézifegyvert.ugyanis ma már kétkezes működésűek,vagyis mindkét kézzel egyformán hátrahúzható a zárszerkezet.
2015. febr. 3. 15:41
 4/15 anonim ***** válasza:
90%
Illetve egy időben igyekeztek gyerekkorban átnevelni a gyereket jobb kézre, így a fegyveres gond is megoldódott. Egyébként nem tudom, régen mintha a balkezeseket használták volna ostromoknál, mivel a csigalépcsők is úgy vannak megtervezve, hogy a jobbkezes támadót akadályozza.
2015. febr. 3. 15:44
 5/15 anonim ***** válasza:
69%
kedves 3. nem a felhúzás a gond a hüvelyt jobb oldalra dobja ki....
2015. febr. 3. 15:49
 6/15 kovpet ***** válasza:
100%

2015 van, a modern fegyverek kétkezesek.

De amelyik nem, abból szokás 10%-nyi balkezes verziót rendelni beszerzéskor.

Bár nálunk valószínűleg máshogy mennek a dolgok :)

2015. febr. 3. 16:11
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Az AK-63 kialakítása még jobban kézre is esik a tűzváltókar miatt. A hüvelykivetés meg nem akkora probléma, pisztolynál megy az mindenfelé, karabélynál meg inkább előre és jobbra repül, ritkán találod el magad. De egyébként védőszemüveg, aztán meg van oldvva.
2015. febr. 3. 22:24
 8/15 anonim ***** válasza:
78%
Akkor simán csak pancser vagy. Oké, a világot a jobbkezeseknek tervezték, de nekem semmi bajom nem volt az AMD-vel, meg semmi más eszközzel, csak mert balkezes vagyok. Balkezes ollóm meg van :)
2015. febr. 4. 08:32
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! :)

Utolsó: igazából nekem nincs semmiből balkezesem (olló, konzervnyitó, ...), csak ez néha, mint itt is, a gyorsaság és a hatékonyság rovására megy. Lásd: tüzelési gyorsaság.

2015. febr. 4. 10:08
 10/15 anonim ***** válasza:
Érdemes "nyitni" a jobb kéz felé. Egeret hogy kezeled két kézzel, stb.
2015. febr. 4. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!