Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Dunkerqueben Hitler miért nem...

Dunkerqueben Hitler miért nem semmisítette meg az ahgolokat? Talán ezért?

Figyelt kérdés

Dunkerqueben vagy 1 millió szövetséges katonát ejtettek csapdába a nácik és mág nem értem, miért nem ejtették őket fogságba, hiszen ezzel eldőlhetett volna a háború. Ha Hitler szétveri a tengeren és a szárazföldön, megsemmisíti az angol haderőt, még aznap akár partra is szállhatott volna a gyors vereség utáni fejetlenség uralta britannián, mely elvesztette volna védereje jelentős részét, az USA bele sem szólt volna. Ehelyett hagyta, hogy a katonák utasszállító hajókon, halászhajókon, motorcsónakokon elmeneküljenek. Soha nem értettem vajon miért?

Eddig nem találtam erre ésszerű választ. Most láttam ezt az elemzést, amely reálisan magyarázza ezt az anomáliát és eközben több más érthetetlen dolgora is ugyanazon az elven választ talál. Nem vagyok konteo hívő, de ez nagyon ledöbbentett. Mit gondolsz ? https://www.youtube.com/watch?v=dCHidHyOGUo

2015. márc. 5. 20:17
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
92%
Hitler különbékét akart kötni az Angolokkal. Majd kereskedelem révén a brit gyarmati árukkal és közelkeleti brit kézen lévő olajjal akarta felörölni a Szovjetuniót.
2020. júl. 21. 20:01
 22/28 anonim ***** válasza:
13%
Sztálingrádnál elvéreztek a legjobb csapatai, vissza kellett vonulnia egészen Berlinig. Már nem volt ereje, hogy megsemmisitse az angol csapatokat. A gerincét eltörték a szovjet csapatok.
2020. okt. 12. 23:54
 23/28 anonim ***** válasza:
28%
Ott teli van minden migránssal.
2020. okt. 26. 10:03
 24/28 anonim ***** válasza:
A videó nem érhető el.
2020. dec. 9. 13:54
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Már maga a katonai győzelem is felért egy csodával a francia-belga-brit erők ellen. Bőven lehetőségein felett teljesített a német haderő. A kimenekítés megakadályozása egyszerűen már sok volt. Nem volt annyi ember-gép-hadianyag amivel útjukat tudták volna állni.

Az elmúlt 70-80 évben keletkezett számtalan mítosz és legenda ellenére a német hadsereg rengeteg hiányosságtól szenvedett. Felszerelésben és nyersanyagban a legelejétől le voltak maradva. A dunkirki csata után 1,5 évvel bele is futottak az első nagy csatavesztésbe Moszkva alatt. A kudarc borítékolható volt, csak hát olyannyira elbízták magukat a '40-es nyugati hadjárat sikerén, hogy ott és akkor a vezérkar elképzelhetlennek tartotta a vereséget.

2021. jan. 9. 16:44
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Igazából akkor még hitt abban,hogy az angolokkal kompromisszumot fog tudni kötni,és nem akarta őket teljesen megszégyeníteni.

Nem igazán ők voltak az igazi ellenfelei,és inkább egy időben igyekezett volna feléjük politikai gesztusokat tenni. Dunqerkue igazából ez volt egy gesztus!

2021. jan. 9. 21:08
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert túlságosan is megnyúltak az utánpótlási vonalak. Sokan elfelejtik hogy a német hadsereg achilles sarka a logisztika volt.

Lovas kocsikkal volt megoldva a 80%-a

2021. jan. 10. 21:20
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Megsemmisíthette volna simán az akkori összezavarodott angol hadsereget,mert azt sem tudták hova bújjanak.Nem volt a célja a megsemmisitésük,mert már

a Szovjetúnió elleni esetleges közös fellépésre gondolt.

2021. jan. 10. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!