Dunkerqueben Hitler miért nem semmisítette meg az ahgolokat? Talán ezért?
Dunkerqueben vagy 1 millió szövetséges katonát ejtettek csapdába a nácik és mág nem értem, miért nem ejtették őket fogságba, hiszen ezzel eldőlhetett volna a háború. Ha Hitler szétveri a tengeren és a szárazföldön, megsemmisíti az angol haderőt, még aznap akár partra is szállhatott volna a gyors vereség utáni fejetlenség uralta britannián, mely elvesztette volna védereje jelentős részét, az USA bele sem szólt volna. Ehelyett hagyta, hogy a katonák utasszállító hajókon, halászhajókon, motorcsónakokon elmeneküljenek. Soha nem értettem vajon miért?
Eddig nem találtam erre ésszerű választ. Most láttam ezt az elemzést, amely reálisan magyarázza ezt az anomáliát és eközben több más érthetetlen dolgora is ugyanazon az elven választ talál. Nem vagyok konteo hívő, de ez nagyon ledöbbentett. Mit gondolsz ? https://www.youtube.com/watch?v=dCHidHyOGUo
A válasz egyszerűbb, mint hinnéd: A németek nem voltak képesek csapdába ejteni és elfogni 1 millió szövetséges katonát.
Parancsuk volt a szövetséges hídfő felőrlésére, de nem tudták végrehajtani azt.
Hitler nem gondolta, hogy emiatt fog békét kötni agliával, semmit sem üzent nem is alkudott velük. Előző cselekedeteiben is látszik, hogy nem bízott angliában, egyébként ezt is kifejtika videoban.
Van valami ötletetek miért csináltak ilyen irracionális dolgot a nácik?
Az előbb azt, mondtad elfogni nem voltak képesek, ez nem ugyanaz. Hogyne lettek volna képesek kis helyre zsúfolódott szövetséges katona megsemmisítésére ??
Lebombázzák pl vagy megágyúzzák vagy tankokkal és gyalogsági rohammal lemészárólják őket. Te katonai analfabéta vagy?
Igen az vagyok :)
Te meg bizonyára egy katonai zseni, nagyobb mint von Kuechler. Ő volt az a tábornok, aki parancsot adott a szövetséges hídfő megsemmisítésére június 1-n. Csakhogy hiába indultak meg a németek és a belgák hiába adták meg magukat, a gyors evakuáció és a hatékony védekezés végül meghiúsította a németek terveit. Június 3-ra a németek még mindig csak 3km-re tudták a kikötőt megközelíteni, annyira jól védekeztek az utóvéd francia csapatok.
Amire szerintem te gondolsz, az az hogy miért álltak meg Dunkerque előtt a németek május 24-n?
Erről vita van máig is.
Egyes történészek szerint Hitler bízott abban, hogy békét tud kötni Angliával, bár ennek épp a május 24-ei 13. direktíva mond ellent, ami parancsba adja az expedíciós csapatok megsemmisítését.
Göring szerette volna a hídfőt elpusztítani, de páncélos csapatok nélkül ez nem ment volna, azokat Hitler meg nem Dunkerque, hanem a déli offenzivára kívánta bevetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!