Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Tek a miniszter úr magán...

A Tek a miniszter úr magán hadserege vagy a honvédséghez tartózik?

Figyelt kérdés
2014. jún. 26. 23:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
43%

A TEK közvetlenül a BM irányítása alá tartozik mint már mondták. Magánhadseregnek nem mondanám, ugyanis ők végső soron rendőrök, nem katonák.

1. A KMZ és a TEK teljesen más tészta, teljesen másra képzik ki őket.

A KMZ a katonasághoz (honvédséghez) tartozik. Nekik nem az élet védelme az elsődleges szempont, illetve nekik az is elég ha az ellenfelet harcképtelenné teszik, az esetek többségében nem muszáj ölniük. Sőt, ha az ellenfelet csak megsebzi akkor még jobban is jár, mert minimum még egy embert lefoglal azzal hogy a sebesült társát visszarángassa a harctérről.

A TEK-nél elvileg (mint ahogy a rendőrségnél) az élet védelme az elsődleges szempont. Ha egy mód van rá akkor megpróbálják lövöldözés nélkül megoldani a dolgot, viszont ha lőni kell akkor lehetőleg a legelső lövésnek azonnal ki kell iktatnia a támadót mielőtt kárt okoz valakiben (pl. túszokban) Egy AK-bol 3 mp alatt simán ki lehet üríteni a tárat, szóval nem jó dolog ha a támadó a találat után éledben marad és "nincs vesztenivalója" alapon nekiáll még össze-vissza lövöldözni. Magyarországon volt már rá példa hogy a támadónak átlőtték a szívét, és a marokfegyveréből még simán kitárazott úgy hogy két embert szerencsére csak megsebesített.

2. A TEK-nél a 9. műveleti osztály, azaz a Neutron Kommandó azok akiket a világon a legjobbak közt tartanak számon. Ők látják el a paksi atomerőmű védelmét. Tehát ez a dolog nem az egész TEK-re vonatkozik.

3. A TEK emberei általánosságban elmondható hogy ha kell akkor jól végzik a dolgukat, viszont a vezetőség és a BM is komplett idióta és sajnos a gyökérségeik miatt a "totemoszlop legalján" lévő embereken csattan az ostor. Mondjuk nem értem hogy miért pont a Skywalker ügyet kapták fel így, mert nem volt benne semmi extra. Ellenben azon kívül vannak ott bőven olyan dolgok amiknél simán le lehet fordulni a székről sírva a röhögéstől.

2014. jún. 27. 13:07
 12/15 A kérdező kommentje:
akkor:tehát van egy jól képzett tek amit nem kompetens személyek irányítanak,nem valók semmiféle szervezet irányítására és csak szélhámoskodnak a jól képzett teken csapatal,az hogy védik paksot az nem baj de ezek szerint cask jól képzett biztonságiak.Ha normálisan mükődne a rendörség és a honvédség akkor mi szükség lenne erre a csoportosulásra?
2014. jún. 28. 21:47
 13/15 anonim ***** válasza:

"Továbbá tudtommal, a Bercsényiseket inkább külföldre viszik, mert (mint azt Te magad is megjegyezted) sokkal felkészültebbek, bár ez is attól függ, hogy miben."

Külföldön (is) képzik ki őket, modulrendszerben. Sosem tudja egy "végzős" KMZ-s harccsoport, hogy éppen hova, a világ mely tájára szól a moduljuk. Amúgy már értem, miért írtad úgy ahogy tetted, szal ok.

#11-es féligazságokat mond, de ma már nem javítom ki, túl fáradt vagyok.

2014. jún. 28. 21:52
 14/15 anonim ***** válasza:

13:07 vagyok

13-as, majd kérlek mond el a véleményedet is mert kíváncsi vagyok rá. Egyáltalán nem kötekedés csak én is tudni szeretnék róla ha hülyeséget írtam.

Kérdezőnek: különleges rendőri erőkre mindenféleképp szükség van. A világ szinte minden országában működik ilyen. Ha esetleg több fegyveres támadó van és komolyabb (akár automata) fegyverekkel rendelkeznek, akkor a hagyományos rendőrség nem tud sok mindent tenni. Nincs se megfelelő tapasztalatuk, se megfelelő kiképzésük, megfelelő felszerelésük pedig végképp nincs.

Egyébként itt van a lista a különleges rendőrségi alakulatokról.

[link]

2014. jún. 28. 22:50
 15/15 anonim ***** válasza:

1. Hogy a TEK egyes bevetési osztályai mennyire jók az egy dolog. De az tény, hogy ez nem Hajdú Jánosnak köszönhető. Ugyanis mikor a TEK felállt akkor egyszerűen beolvasztotta magába a nekik kellő bevetési osztályokat (kormányőrség vagy az NNI egyes részeit). Hajdú János rábökött, hogy ez és ez kell, és hétfőtől az adott személyek (egységek) már nem az ORFK alá tartoztak, hanem Hajdú János és a belügyminiszter.

2. "amit nem kompetens személyek irányítanak,nem valók semmiféle szervezet irányítására" Hogy Hajdú mennyire művelt ember arról sok mindent elmond, hogy képes volt levelet írni Ostenburg-Moravek Gyulának. Nem vagyok egy történelem buz1, történelmi tárgyú iskoláztatásom az érettségi után befejeződött mivel egészen más irányban tanultam tovább. De azért annyit én is tudok, hogy ki volt Ostenburg-Moravek Gyula, Prónay Pál, Francia Kiss Mihály vagy Héjjas Iván.

2014. jún. 29. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!