A Tek a miniszter úr magán hadserege vagy a honvédséghez tartózik?
a belügyminisztérium alá tartozik semmi közze a honvédséghez nem összekeverendő
ahhoz hogy a miniszterelnökünk magán hadserege meg döntse el mindenki de hogy súlyos pénzeket ölnek bele ami szerintem nem térül meg az már más tészta......
Az csak egy dolog, hogy a közt. elnök védelmét a TEK látja el.
De a TEK a Belügyminisztérium alá tartozik.
Szóval se nem magánhadsereg, se nem honvédség..azoknak ott van a saját "különítményük"
A rendőrségi törvény rendelkezik róla, jogilag a rendőrséghez tartozik. A TEK-nél szolgálok tehát rendőrök. Viszont irányítási szempontból nem tartozik az Országos Rendőr Főkapitányság alá. Az Országos Rendőr Főkapitány nem felettese Hajdú Jánosnak. Hajdúnak kizárólag a belügyminiszter és közvetve a miniszterelnök a felettese. Direkt csinálták így, hogy a politika közvetlen kézi vezérlése alatt álljon a TEK.
Finanszírozási szempontból is kiemelt soron van a TEK.
se nem honvédség..azoknak ott van a saját "különítményük"
Az az idézőjeles különítmény (a Bercsényi KMZ) ezerszer többet ér mind kiképzésben, mind felkészültségben, mint a TEKetlenek. Csak gondoltam, megjegyzem.
ma 08:38
Ezért is mondják sokan, hogy ugyanúgy működik, mint ukrajnában a Janukovics "magánhadserege", azaz a közvetlen irányítása alatt álló volt Berkut kommandó. És a legröhejesebb, hogy ezek elvileg jogállamok, demokráciával. Magyaro. is, Ukrajna is. Elvileg.
ma 08:56 ott a legnagyobb pont a honvédség KMZ-je ezerszer jobb mind kiképzésben mind harci tapasztalatban mind morálban ebbe kéne a pénzt ölni mint a TEK-be felesleges az utobbi 3-4 évben hány "bakit" csináltak lelőtték egymást, jedit fogtak, itt nálunk pl a TEK-es btr törte át a sorompót a helyi rendőrkapitányságon mert nem fértek át rajta stb.......
Egyet dolgot ismerek csupán el, hogy a nemzetközi versenyeken mindig dobogós helyezést érnek el azért ezt ne felejtsük el, szóval maga az emberanyag úgy ahogy jó csak hát a vezetés......
6os ~8:56.
A zárójeles különítmény alatt azt értettem, hogy nem tudtam akkor az egység nevét, de tisztában voltam, hogy a honvédség is rendelkezik saját "különítménnyel"
Így már esetleg világos számodra, hogy miért is írtam azt, amit?
Továbbá tudtommal, a Bercsényiseket inkább külföldre viszik, mert (mint azt Te magad is megjegyezted) sokkal felkészültebbek, bár ez is attól függ, hogy miben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!