Ti mit gondoltok az AK-47 fegyverről?
Figyelt kérdés
Mennyiben koppintása a német STG 44-nek? Igaz, a legtöbbet legyártott kézi fegyver, de ugyanannyira hatásos is? És tényleg az M16-M4 nem veszi fel vele a versenyt? És az SA-80, G36C, vagy mondjuk Famas? SZóval general AK47-es topik :)2014. márc. 11. 13:44
21/25 anonim válasza:
Nekem a seregben AMD-65-öm és - azt mondták a kiképzők - AMMSZ-em volt, amit AKMSZ-nek és AK-63D-nek is hívnak. Máig nem tudom, hogy tényleg az volt-e, mindenesetre a sorozatlövéses kakas lassító nem volt benne. AK-47-es gyártását gyakorlatilag nagyon hamar abbahagyták, mert nem volt gazdaságos a gyártása, + több probléma is volt vele az öntvény és mart tok miatt. Amit a világ AK-47-ként ismer, az valójában AKM és különböző altipusai és klónjai. Ennek a legnagyobb külömbsége a lemezből préselt szegecselt tok. Amiért szerintem a legjobb fegyvernek tartják, az az egyszerű használhatóság, a könnyű karbantartás. A legkisebb alkatrész a zár, ami kb akkora, mint egy golyóstoll, csak kicsit rövidebb. Ezáltal a napi használat után könnyű tisztítani, különösen, hogy gyárilag jár hozzá tisztítóvessző, ami pl M16/M4-hez nem. Igaz egy normál tisztítóvessző valószínüleg bele se menne azok csövébe. De a katonák találékony emberek. Biztos sokan hallották, hogy az első öbölháborúban óvszert húztak a katonák a fegyver csövére, hogy ne tömje el a homok. Máig elkap a röhögés, ha elképzelem a logisztikai tiszt arcát, amikor meglátta az 1 millió darabos óvszer rendelést kell küldeni a sivatagba. A 7,62-es kalibernek köszönhetően, ahol bemegy a homok, ott ki is. Amit ellene szoktak felhozni, hogy meglehetősen pontatlan. Ez így van, vadász kalibereknél is megfigyelhető, hogy az 5,6-os "kisgolyósok" pontosabbak a laposabb röppálya miatt. Sok klónnál panaszkodnak a lövéskor deformálódó cső okozta pontatlanságra is. Azzal viszont vitába szállnék, hogy olcsó-e. Ugyanis a hírneve nagyon felverte az árát. Mostanában olvastam pár túlélő blogot, többek közt egy délszláv srácét, aki 1 évig élt egy körülzárt városban, és mindenki arra panaszkodott, hogy 1,5-2x annyiba kerül, mint egy amcsi. A legolcsóbb állítólag a csehszlovák klón, azt kb 150-200.000 körül lehet megkapni. Egy szó mint száz, nekem egy SHTF szituációban az AK kellene. Kivéve persze, ha nem lehet hozzá lőszert szerezni.
22/25 Salamon Bálint válasza:
Max kialakításában hasonlít az Stg44-re, de míg az AK forgó tolózáras rendszerá, addig az Stg görgős késleltetésű, azaz működésük teljesen más.
23/25 anonim válasza:
Már meg ne haragudj kedves utolsó ( Salamon Bálint ) de az ak-47 hol forgó tolózáras ??? forgó tolózárat csak vadászpuskák / mesterlövészpuskák használnak
24/25 anonim válasza:
Az ak47 forgózáras RETESZELÉSŰ, és nem forgó tolózáras...
25/25 Salamon Bálint válasza:
Bocsi, előbb írtam, aztán gondolkodtam :) Igazatok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!