Ti mit gondoltok az AK-47 fegyverről?
Minden gépkarabélynak az STG-44 az ősatyja, így mindegyiket arról koppintották, hogy te szavaiddal éljek. Az AK nem véletlenül a legtöbbet gyártott fegyver, hatásos, strapabíró, olcsó, könnyű karbantartani.
Azóta készültek modernebb fegyverek is, de ezzel is ugyan úgy lehet embert ölni, mint azokkal, legfeljebb könnyebb az újabbakat használni.
Nem egy az egybeni másolata az StG-44-nek. Sok annál használt megoldást alkalmaztak, de használtak benne máshonnan "eltanult" műszaki megoldásokat is.
Az AK-47 méltó a hírnevéhez. Olcsó, strapabíró, könnyű karbantartani, egy világvége alkalmával szeretném, ha egy ilyen lógna a vállamon, mert biztos lehetnék benne, hogy ha szükség lesz rá, el is fog sülni. De ma már nem korszerű fegyver, nem véletlen, hogy leállították a gyártását. Háborúba már nem mennék vele.
Külsőleg valóban hasonlít viszont nem egy az egyben koppintás a belső működése viszont eltér. Szóval messze nem 1 az 1 ben koppintás.
Az hogy mennyire össze vethető a nyugati típusokkal megint csak jó kérdés mert az M4-M16 stb 5,56 os lőszert használ ami néha előny néha hátrány. (megjegyzem az AK74 nél az oroszok is megcsinálták a maguk 5,56 os verziójukat)
A legtöbb nyugati típus ha strapabíróságban nem is veszi fel a versenyt az AK val viszont ergonómiában általában jobbak nála. (mondjuk ezen is dolgoztak sokat az oroszok azóta)
Azt sem érdemes elfelejteni hogy az AK47 nem egy mai konstrukció (talán 47-ben?? állították szolgálatba), azóta az oroszok is tovább gondolták, nem kicsit.
az AK-47 a német stg-44 továbbfejlesztése
tekintve, hogy az egész egy buta vasdarab, ezért rendkívül strapabíró és megbízható
nem hiszem, hogy a legtöbbet legyártott kézifegyver, mert az ak-47, az ak család tagja, szerintem már évtizedek óta konkrét ak-47-est nem is gyártanak
honvédségnél is amd-65 volt, meg még ak-63 van
Semmit. Nekem AMD-65 volt, bár tudtommal ugyanaz a konstrukció. Nálunk még platóról is esett le és volt egy viccem ezzel kapcsolatban, mert ugye a civil lakosságnak gyártott dolgok szart sem érnek, már akkor kukába valók mikor megveszi a paraszt.
Tudod mi történik az AMD-vel ha leesik a platóról?
Poros lesz. Hahahahaha...
amikor én katona voltam, az egyik utódját nyomták minden nap a kezembe.
Marhára utáltam. Megvetem azóta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!