Női katonákról mit gondoltok? Mi a véleményétek?
Minden tiszteletem az övék. Szerintem ők is lehetnek katonák, ha arra vágynak.
32/F
az a véleményem, hogy a történelem során bebizonyosodott, hogy:
1. a nők ugyanolyan jó harcoló katonák tudnak lenni, mint a férfiak
2. a koedukált harci egységekben nemi feszültségek alakulnak ki, ami rontja a morált
3. a férfiak nehezen viselik a sebesült, szenvedő nő látványát, ami rontja a morált
4. átlagban a férfiak fizikuma fejlettebb, mint a nők fizikuma, így egy koedukált egység vegyes fizikai képességekkel bír
ezért úgy gondolom, hogy a nőknek csak úgy van helyük a harctéren, ha egynemű alakulatokban szolgálnak
"a férfiak nehezen viselik a sebesült, szenvedő nő látványát, ami rontja a morált"
Azért elgondolkodtató az a férfi, akit csak a sebesült nők viselnek meg. Bár szerintem a háborúk során történő erőszaktételek ezzel azért szembemennek. No comment...
Én kilenc évig voltam katona. Volt amikor több női beosztottam volt mint férfi.
Ez alapján azt mondom, hogy 10 -ből egy ha megérdemli hogy katona lehessen.
Sajnos be kellene látni, hogy nem minden feladatra alkalmasak a nők - bár minden tiszteletem az övék. Rengeteg mindent nem bírnak fizikailag, se lelkileg, se pszihésen. A legnagyobb baj viszont mégiscsak az, hogy a technikai, műszaki dolgokban sem tudják hozni azt a szintet ami kellene. Pedig rengeteg gép, autó, teherautó, lánctalpas van.
Viszont ha jön egy TV stáb, vagy újságíró akkor szinte 100% hogy nő fog bekerülni az újságokba, TV -be. Mert érdekes, csinos, különös.
Szívesen írnék mást, de én így látom.
Két további gond szokott még megjelenni.
Az egyik, a szerelmi kapcsolatok. Igen rosszul jön ki, ha egy tisztes egy főtiszttel kavar. Aki mondjuk az én beosztottam, de a főnököm szeretője... és sok házasság is van ilyen. Volt egy idő amikor a tisztek feleségeit "beöltöztették".
A másik az amikor megelégelve a tehetetlenséget - de amúgy normális csaj lenne civilben - irodai munkát kapnak, ami még előrejutással is jár. Oda kevesebb szakértelem és fizikai aktivitás, de nehéz a felnézni az ilyen tisztekre, tiszthelyettesekre a többi jó karban lévő aktívan gyakorlatozó katonának.
Normális csaj katonaként!?
Kizárt.
Eleve öngyilkos lennék ha egy nő jobb lenne fizikailag vagy mentálisan katonaként a harctéren.
Akkor minek vannak ott?!?!?
Egyenruhásként körülrajongják őket, mert csak döngetni akarnak a "kollégák"....persze mindíg sikerül is valakinek és nem veszik észre, hogy nem oda valók....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!