Jugoszláv háborúban, mért nem támadtuk hátba a szerbeket Vajdaság miatt?
Szerbiában már akkor is és most is rengeteg fegyver volt és van most is a lakosságnál is.Szerintem nekünk azért kellett belépni a NATO-ba, hogy ők le tudják bombázni rajtunk keresztül, egy hét sem telt el a csatlakozásunk után és elindultak a repülők.Esténként 8-9 óra között csak úgy morajlott az ég.
Magyarország nem tudott volna semmit sem elérni a saját elavult haditechnikájával akkori hadseregével biztosan nem.Nekem mesélték a 1996-ban, hogy kimentek gyakorlatozni a katonák 5 autóval abból csak 2 tudott visszamenni annyira rossz állapotban voltak.
8-9: Nem lett volna rossz alkalom ahhoz, hogy visszalőjük (szó szerint) az országot a 20. század elejére gazdaságilag. Én konkrétan ott éltem, nem csak úgy "voltam lent" és marhára nem tett jót már az sem a térség gazdaságának, hogy évekig egy háború közelében volt. Nem egy cég számolta fel az érdekeltségeit az Alföldön emiatt.
Tök hamis a párhuzam Krímmel is, a magyar lakosság aránya 1991-es jugó népszámlálás szerint 16,9% volt. Krímben meg az oroszok többen vannak, mint szerbek voltak akkor a Vajdaságban. És akkor innentől kezdve felesleges is abba belemenni, hogy az orosz haderő mennyivel nagyobb az ukránnál, míg az akkori jugó hadsereg valószínűleg elnáspágolta [a'la trágárságszűrő] volna a mi kis honvédségünket. A jogi része meg messze nem úgy megy, ahogy te azt gondolod.
15:12
Pont ez a lényeg, hogy alkalom volt. Okos szervezéssel nem tűnt volna agressziónak, ráadásul lehet, hogy nem követelt volna áldozatokat, ha sikerül valamelyik nagyhatalommal háttéralkut kötni.
A szerbek nagyon kihúzták a gyufát a háborús bűncselekményekkel, ráadásul az orosz barátaik sem voltak akkor a toppon. A szerbek nem túl EU konform banda még a mai napig sem, tehát velünk érdemes lett volna szövetkezni, hogy kurtítsák a sötét Balkánt.
Most természetesen felesleges lenne belemenni bármilyen háborúba, azt én sem támogatnám, mert valóban sok áldozattal jár.
Azért mert a magyar hadsereg,elavult képzetlen és a magyar nép nem egységes.Nincs még egy olyan nép ahol annyi széthúzó ,hazaáruló lenne mint Magyarországon.
Még mai nap is a külhoni magyarokkal ijesztgetik a népet.Ilyenekből annyi van hogy Dunát lehetne rekeszteni velük.
#1.: "akkor a NATO minket is romma bombazott volna."
Öregem, neked ez a NATO már valami mánia lehet...
Miért bombázott volna minket szarrá, főleg, ha felkínáltuk volna, hogy magyar békefenntartókat küldünk az ottani magyarság védelmében oda. Aztán az ő felügyeletükkel már dönthetett volna az ottani lakosság, hogy akarja-e a hazatérést Magyarországhoz.
S hogy nem akarta senki? A MIÉP szervezett a Hősök-terére nagygyűlést "A Délvidékért valamennyien!" jelszóval, hogy a magyar vezetés eszközölje ki azon terület visszacsatolását. Mivel az akkori magyar vezetés is ugyanolyan gyámoltalan és mulya volt, mint a többi, természetesen ebből sem lett semmi, dehát ez nem a MIÉP-en meg a megmozduláson részt vett tömegen (igen, tele volt a Hősök-tere) múlt.
#18.: "a szerbek napok alatt hazavágták volna dicső seregünket."
Főleg a katonailag védtelenül hagyott Délvidéken, meg úgy, hogy nagy részüket a horvátok kötötték le? Érdekes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!