Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Jugoszláv háborúban, mért nem...

Jugoszláv háborúban, mért nem támadtuk hátba a szerbeket Vajdaság miatt?

Figyelt kérdés
Tudtommal akkor még volt "hadseregünk".

2014. márc. 5. 14:14
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
90%
Csupan azert mert akkor a NATO minket is romma bombazott volna.
2014. márc. 5. 14:18
 2/30 anonim ***** válasza:
71%
A masik meg az hogy az orszagot nem 15 eves szuper szittyak vezetik akik itt a GYK-n kiirjak ezeket a kerdeseket, azaz fel sem merult ilyesmi.
2014. márc. 5. 14:21
 3/30 A kérdező kommentje:

2#

Igen micsoda szerencsések vagyunk, hogy az országot nem ezek a szuper szittyák vezetik.

Amúgy csak kérdeztem egy olyat, amit nem értek. Nem kell egyszerre le "szuper szittyázni"!

2014. márc. 5. 14:36
 4/30 Shai-Hulud ***** válasza:
92%

Azért, mert az ország vezetői tudják, hogy az igazi háború nem olyan, mint a lövöldözős játék a számítógépeden.

Pedro

2014. márc. 5. 14:36
 5/30 A kérdező kommentje:

4#

Gyk azért van, hogy kérdéseket tegyenek fel, akik nem tudnak valamit, mint én.

Nem hiszem hogy bármi olyat kérdeztem volna, amire ilyen válaszokat kellene írnotók.

2014. márc. 5. 14:44
 6/30 anonim ***** válasza:
58%
Szamold mar meg mennyi agyatlan "miert nem tamadjuk meg x szomszedos orszagot" kerdes van az elmult par napban. Es ugy kerdezitek mintha ti szerintetek ez barmikor is kormanyprogram lett volna!
2014. márc. 5. 14:47
 7/30 anonim ***** válasza:
95%

Egyébként tényleg nevetségesen sok ilyen kérdés van, a legszomorúbb, hogy nem mind 15 éves. :S

Mondjuk megnézném, hogy közülük mennyi kockáztatná valóban a saját vagyonát (lebombázzák, kifosztják, elkobozzák hadi célra), vállalná pár évig, hogy a befagyott gazdaság mellé még az összes állami szolgáltatásra, beruházásra, juttatásra jóval kevesebb pénz jusson, mert kell a háborúra. Akadozzon az élelmiszer- és nyersanyagellátás. Ja, és persze e mellé még mellékesen az élete is egy rettegésből álljon ez időre. Na, ez a háború egy átlag embernek, nem az, amit a Call of Dutyban láttok.

2014. márc. 5. 14:54
 8/30 anonim ***** válasza:
77%
Egyébként katonai készültség volt többször a határon, abban az időben. Én nem voltam lent, de több ismerősöm is harcra kész volt. Azt hiszem egyszer volt olyan, hogy megindulnak, mert provokáció volt. Etnikai okokra hivatkozva, mint most Putyin, be lehetett volna menni. Újvidék nem rossz termőföld. Ügyesen sok hektárt meg lehetett volna szerezni, mivel Szerbiai nevű ország nem szerepelt a párizsi békeszerződésben.
2014. márc. 5. 15:04
 9/30 anonim ***** válasza:
58%

" Egyébként tényleg nevetségesen sok ilyen kérdés van, a legszomorúbb, hogy nem mind 15 éves. :S "

Nyugi én 30 felett is úgy gondolom, hogy nem lett volna rossz alkalom.

2014. márc. 5. 15:06
 10/30 Shai-Hulud ***** válasza:
92%

"Nem hiszem hogy bármi olyat kérdeztem volna, amire ilyen válaszokat kellene írnotók."

Most azt hiszed, hogy téged akarlak bántani, pedig nem.

De egy háború tényleg nem olyan. Az az egyik fele, amit Digo is írt, hogy ha megtámadnánk bármelyik szomszédunkat, akkor mi lennénk az agresszorok, és azonnal ellenünk fordulna mindenki, a NATO-tól kezdve az összes többi szomszédig.

A másik fele a dolognak, hogy tényleg nem olyan egy háború. Persze, sokan vannak, akik nagy szájjal mondogatják, hogy ők aztán mennének harcolni a hazáért, meg a szegény külföldre szakadt területek visszaszerzéséért, de állítom, hogy nagy részük a padláson reszketne, ha tényleg megkapná a behívóját egy háború esetén.

Meg talán meg kellene kérdezni azokat is, akik az elcsatolt területeken élnek, hogy egyáltalán akarják-e, hogy visszaszerezzük őket, akarnak-e Magyarországhoz tartozni? Elvben biztosan, de TÉNYLEGESEN is???

Meg talán nem is az a legszörnyűbb ami érheti az embert, hogy lelövik, mert az egy pillanat, és máris vége. De ott nem csak meghalni lehet, hanem megnyomorodni is, kezet-lábat elveszteni, örökre munkaképtelenné válni, sőt, másokat ilyenné tenni...

Vagy gondold végig, milyen lehet bevonulni a barátoddal együtt, vállvetve harcolni, egymás életét félteni, védeni, aztán egy harccselekmény után hazamenni, és megmondani a feleségének, gyerekeinek, hogy milyen jó ember VOLT...

Borzasztó dolgok ezek. A háború csak fájdalmat és könnyeket hoz mindenkinek, aki részt vesz benne, vagy akinek rokona, barátja részt vesz benne.

Én nem akarok háborút senkivel.

Pedro

2014. márc. 5. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!