Hogyan lehet felkészülni egy háborúra?
Na összegezve a kommenteket, és szeméyles leveleket ez a harcihelyzet, legalábbis próbáltam pontokbaszedni a dolgokat:
-------------
élelem
gyógyszerek
kút
generátor
szellőzés
szennyvíz
benzin
jármű
rádió
ruha
bunker
család
fegyver
Először is kezd pár könyvel, ami a túlélésről szól:
Peter Darman Túlélés kézikönyv
Neil Wilson - Túlélés: nyomolvasás és navigáció
SAS - Túlélési kézikönyv
Gerhard Buzek - A Túlélés Kézikönyve
Len Cacutt Túlélés(nagyrészt harctéri túlélés, de ez is hasznos)
Azért kell ennyi könyv, mert mindegyik más témakörrel foglakozik mélyebben, illetve bizonyos technikákat az egyik eljárásban az egyik leír, a másik nem.
Egyébként egy esetleges atomháború után nem muszáj a föld alatt élned, még ha a közeledben is robbant pár hét után már napi 8 órát tartózkodhatsz a levegőn, ettől távolabb csak a kicsapódástól(fallout címen rengeteg régi amcsi oktató film van ezzel kapcsolatban) kell félned.
Élelem: konzerveket nyugodtan ehetsz, mert a fémen biztosan nem hatol át az alfa, és béta sugárzás. Levadászott állatokat is ehetsz, de egy dologra vigyázz ha esélyes, hogy sugárszennyezett az állat, akkor a csontjait, és a csontjait egy centiben fedő húst ne edd meg, mert a csont raktározza a legtöbb sugárzást. Sózott, a pultban hagyott húsok gyümölcsök zöldségek viszont a legveszélyesebbek ezeket messzire kerüld.
Vizet csak ásott kútból. A folyók veszélyesek lehetnek.
Írhatnám napestig inkább bemásolom egy régebbi kommentem.
"Igazából ezt nehéz volna egy filmben sorozatban összefoglalni, mert nem lehet minden helyzetet bemutatni. Szerintem sokkal jobban járnál, ha a basic skilleket fejlesztenéd(tudom hülyén hangzik, de az RPG-knek van ilyen téren valóságalapjuk), pl.: elektronika, barkácsolás, természetben túlélés, állat tenyésztés/növény termesztés, kémia(tudj metilalkoholt előállítani fából stb.), elsősegély, fizika(tudj nyomás mérőt építeni stb.), autószerelés sorolhatnám.
"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!