Ha háború törne ki, és megkezdődne a besorozás, hogy lehetne "megmenekülni" a haza védelme alól, sérülésről szóló papír nélkül?
1. Ha lehet futok velük (a családommal). Nem vagyunk nagy család...
2. Ha meghalok a fronton, azzal nem védem meg a családom és a lakhelyem.
3. Otthagyom a lakhelyem, addig kivonom magam a háborúból, egy üresen álló házra nem támadnak rá, ha meg lebombázzák, vagy elpusztítják mit érnék vele ha "megvédeném"?
Még a háború kitörésekor le kell lépni a másik irányba a legközelebbi országhatár felé, aztán valahogy -a magyart ismerve két liter pálinkával- megoldani a kijutást egy semleges országba. Aztán a biztonság kedvéért menni még kettőt, hogy nehogy "nemzetközi barátság alapon" visszaküldjenek.
Ennyit a dezertálásról.
Én egyetértek a kérdezővel. Ha mondjuk az USA úgy dönt, hogy ide jön mondjuk a vizünkért, akkor nem leszek annyira barom, hogy az útjukba állok. Akkor sem, ha azt mondják, hogy kötelező. Nem lövetem magam széjjel azért, hogy jobb lelkiismerettel haljak meg. Attól még a családomnak nem lesz jobb, az országnak sem lesz jobb. Sőt, attól senkinek nem lesz jobb. Hazafiatlanul (érezd az iróniát) bele lehet gondolni abba is, hogy az ellennek is vannak évei, hogy miért jött ide. (és most tekintsünk el a Dzsihád szintű egybites indokoktól) Az a bizonyos kétoldalú érme...
Más részről ha a szomszéd Józsi bácsi jön a kis seregével meg a vasvilláival -értsd: úgy ítélem meg, hogy van esély a győzelemre- és -ami még fontosabb!- egyet értek a harc céljával is, akkor szívesen fogom meg a fegyverem és gyilkolom le a másikat. Mert ilyen a háború. Amúgy nekem is bejön a sok COD-on nevelkedett nethuszár, de az ember saját magán tapasztalja, amikor el kellene vágni egy szegény nyúl nyakát, hogy bizony mennyire szar dolog is a gyilkolás. Senkinek nem kívánom. A háborút se.
G.
"Ha mondjuk az USA úgy dönt, hogy ide jön mondjuk a vizünkért"
Off ugyan, tehát totál független a kérdéstől, de minek jönne bárki is egy vízben szegény országba vízért háborúzni? Magyarországon átfolyik két nagy folyó, abban van víz, de az el is megy innen, egy ország vízkészletét az állóvizekben szokás mérni. Van egy sekély Balatonunk, meg egy kis talajvizünk, azt egy nap alatt kiinná az USA, minek neki? Nem értem, miért hiszik vízben gazdag országnak Magyarországot olyan sokan - amíg nem kezdtek el gátakat építeni mindenhova meg lecsapolni a mocsarakat, valóban nagyobb volt a vízkészletünk, de még úgy sem vehetnénk fel a versenyt a gleccserekkel és száz méter mély tengerszemekkel teli Olaszországgal, Svájccal, Ausztriával, Németországgal, Franciaországgal, de itt van még Európában Oroszország, Románia, Lengyelország, Finnország, Szlovákia, s ha jól sejtem még déli szomszédaink hegyeiben is nagyságrendekkel több víz van, mint nálunk. Ennyi erővel a Szaharát is lerohanhatná az USA vízért.
Kössél bele még a betonba is! :D :D
Ez volt az első példa, ami az eszembe jutott, nem néztem meg, hogy van-e valami valóságalapja. (ezért csak "mondjuk") Bár a sok termálvíz miatt nem tűnt hülyeségnek.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!