Mi a föld legpuszitobb fegyvere?
"Ha a fegyver egy TÁRGY, akkor kiesik a biológiai hadviselés? A vírusok, baktériumok élőlények. Az ember is az. Tehát ha az ember nem fegyver a lépfene sem az. Logikus."
Te nagyon egyszerű, azt ne mondd nekem, hogy egy influenza vírus fegyvernek számít, mert falnak megyek és többet fel nem kelek. A biológiai fegyver hogy ne lenne fegyver? Egy vírust hordozó rakéta hogy ne lenne már fegyver? Maga a vírus rajta egy élőlény, ami rohadtul nem fegyver, de ami célba juttatja, vagy bejuttatja az áldozatba, az már fegyver valóban.
Az inflenza is lehet fegyver ugyan ugy mint egy kutya . A rendőrség is használkutyát elfogásra . Rendeznek viadalokat nekik is. Az emberi test is lehet fegyver csak nem ojan hatékony mint egy tank. Amit nem sorolunk ide az az elme mert a kérdező az elme által létre hozot fegyverekre gondol.
Ben egy számitásokat végző eszkőzre a CAD programokat se fegyvernek hivjuk mégis velűk tervezük a fegyvereket.
És régeben sokan haltak meg inflenzátol mikor tüdő gyuladáshoz vezetet az emberiség tőrénelme során tpben haltak meg tőle mint az atomfegyverektől edig persze az idő és gyakoriság miat.
#40-es: az előtted szóló vagyok, már mondtam: hidrogén-bomba, neutron-bomba.
Egyébként ha már a fegyvernél tartunk, akkor milyen fegyverre gondolsz? Mivel jogi értelemben a fegyver csak lőfegyver lehet, így pl. a tömegpusztító fegyverek kihúzva, sőt a szúró-vagó eszközök is. Pontatlan a kérdés.
csak a tisztázás végett: jogilag csak és kizárólag a lőfegyver minősül fegyvernek! Pontos jog meghatározása: lőfegyver az a tűzfegyver, valamint az a légfegyver, amelyből 7,5 joule-nál nagyobb csőtorkolati energiájú, szilárd anyagú lövedék lőhető ki.
Minden más eszköz, ami nem lőfegyver nem minősül fegyvernek, így a kutya sem! A kés, kard, bárd, kopja nem fegyver jogi értelemben, hanem emberi élet kioltására alkalmas eszköz, méghozzá szúró-vágó eszköz. Emberi logika pajtikám. Tessék itt van. Amúgy a tetves kérdést már megválaszoltam, ha te ténylegesen a te értelmezésed szerinti "fegyverre" gondolsz, akkor hidrogén-bomba, neutron-bomba. Várom a válaszodat!
De te olyan tökfej vagy mint egy... nincs rá hasonlat. Nézd már meg milyen témakör. JOG? NEEEEEEEEEEEEEEEM! Olvass! Katonai értelemben miért ne lenne fegyver egy kard? Vagy a bajonett, ami gyakorlatilag egy kés a puska csövén és még ma is használják?
Bölcsész felfogásban miatt lehet fegyver egy rím nélküli vers is, de ez nem az a kategória. A nukleáris fegyverek viszont jó válasz. Piros pont, a 30 fekete mellé, gratulálok.
(A kutya sem fegyver, hanem egy állat... amúgy a kedves szakértő mit mond a törpehörcsögömre? Fegyver? Miért nem, ha nem, hisz az is tud harapni. Ha igen, akkor meg miért? Harapni egy csipesz is tud.)
"Régen holtesteket hajitoták át a vár falon , meg darázs fészkeketis nem csak kővet és meg gyujtot izéket."
A pisztolylőszer sem fegyver, a pisztoly az, ami kilövi. A holtest sem fegyver, a hajítógép viszont az, amivel ellövik. A darázs fészek is ilyen értelemben lövedék, ami szintúgy nem fegyver, ezt komolyan csak én látom át?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!