Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hol jobb lenni katonának?

Hol jobb lenni katonának?

Figyelt kérdés

Magyarország: Otthon vagy, vannak normális dalaink, indulóink, jó az egyenruha. Azonban kevés a fizetés, szegény a sereg is. Összességében nem egy túl jó országról beszélünk.

Ausztrália: Jó a fizetés, gazdag a sereg is. Összességében egy világelső országról beszélünk. Azonban nem otthon vagy, nincs egy NORMÁLIS dal vagy induló SEM, illetve az egyenruha, hát az valami röhej.

Komolyan nem tudom. Hol jobb?? Az is kérdés, hogy csak állampolgárként lehet az emberből katona, az Ausztrál állampolgárság min. 4 év, addig mást kellene alkotni.

Szóval? Hol jobb?

2013. febr. 10. 20:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
*tudjam ...
2013. febr. 13. 18:16
 22/31 A kérdező kommentje:
Army Recruit Training Centre, full time soldier training, Kapooka. Normális, átlagos katonai képzés, és el lehet dönteni utána, maradok-e vagy csak kaland volt. [link] Olyan rossz, minden este kapom az e-mailt, jött egy új válasz, komment, melyik kérdésre, hát erre: Hol jobb lenni katonának?, és már rossz megnyitni mindig, mert tudom hogy csak vitatkozunk. A mondandód másik részéhez meg hozzáfűzni valóm, hogy ha békét akarsz, készülj háborúra. Ha atom bombázunk, akkor tökmindegy hol vagyunk, remélem senki sem fog, lehet hogy naiv vagyok, de akkor sem lesz itt most nagy háború. Sem a jövőben. ha egy ilyen ország keménykedni kezdene, sok másik fellépne ellene, együttes erővel. Az ENSZ a békéért alakult, első sorban. Vagy másod sorban, tök mindegy. Na nem mintha én olyan világbéke mániás lennék, hiszen akkor nem lennének missziók. :( Annyi országban annyi nemzet lakik, még csak katonának sem kell lenni, ha itt világháború lenne már régen rossz lenne azoknak akik kint laknak magyarok, Amerikában, Angliában, Ausztráliában, Ausztriában, Németországban, vagy épp Cipruson. De van egy barátnőm, kettős állampolgárságú, apukája amerikai. De annyi ilyen van, olyan elképzelhetetlen egy világháború, vagy egyáltalán egy komolyabb, több országra kiterjedő háború. lehet hogy naiv vagyok, ezt már mondták nekem, de így gondolom. Az Al-Kaida, meg egyéb terrorszervezetek, az más tészta. Mint már mondtam, ha igazad lesz és megbánom, megírom. De nem hiszem hogy ilyesmi bekövetkezne. Magyarnak születtem, Magyar vagyok, és Magyarként halok meg. És nem bánom, nincs vele bajom. De miért ne lehetnék mellette Ausztrál is? Azok a Magyarok akik megtapasztalták a kenguruk, vagy épp a csótányok földjét (mert amúgy rengeteg csótány van ott, repülni is tudnak), azoknak eszük ágában sincs hazajönni. Én még még speciel szeretnék életem folyamán hosszabb, vagy rövidebb időre katona lenni. Miért ne egyeztethetném össze a kettőt, ebben a modern, 21. századi világban? Biztos tudod rá a választ, de biztos hogy meg kell írnod?
2013. febr. 14. 01:31
 23/31 anonim ***** válasza:
Lezárom, nagyon eltájoltak téged, merthogy atom nem is, de háború az lesz, és ha a szembenálló országnak van szövetségese, akkor már nem olyan egyszerű a helyzet, az ENSZ nek nincsed hadereje, csak a kéksapkások, békefenntartók, de az 0. A NATO erős, de ha van esze keletnek és összefog, szintén 0, és nem lerohanásról, beszélek, hanem a vízért harc fog folyni, nem is kell olyan sokat várni.. De ami biztos, aki más ország, más nemzet hadseregében szolgál, ráadásul, mint mondtad, más állampolgárságot is felvesz, az már nem magyar, papíron, se, ráadásul más országot szolgál, azt ugye tudod, ha egyszer eldobod a magyar állampolgárságot, és látják majd, hogy idegen hadseregben szolgáltál, nem fogod visszakapni, a magyar állampolgárságot, nah mindegy is, csak tudod a katonák 3 fő erénye, az a bátorság, hűség, becsület, te ebból az utolsó kettőt azonnal eldobod, ez van, a magyar katonák ezért is undorodnak a azoktól az emberektől, amivé te akarsz válni....
2013. febr. 18. 11:09
 24/31 A kérdező kommentje:
Nem dobom el az állampolgárságomat, csak kettő lesz belőle. becsületemmel jól vagyok. A háború a vízre azért nem megoldás. Máltában is vízhiány van, hát sótalanítják a tengervizet.
2013. febr. 18. 15:14
 25/31 anonim ***** válasza:

aki félig magyar, nem magyar, minek ez a kettős állampolgárság.....

Ha más ország katonája vagy nem a hazádat szolgálod, kérdezz meg bármilyen hivatásos katonát.... hazaárulónak fog tartani....

2013. febr. 18. 16:30
 26/31 A kérdező kommentje:
Vagy mondjak le külföldi álmomról, vagy mondjak le a katonaéletről, ezt akarod. nem akarok lemondani egyikről sem. Kicsit szar, mert már arra hajlottam hogy kompromisszumosan rendőrnek megyek, de ma az utcán 2 katona jött szembe, külön-külön. Az egyik nagy hátizsákkal, a másik vörös sapkás volt, szal tüzér, mindenféle cucc nélkül. Hazafelé meg szintén, ugyanis egy egyenruházati mellett visz az utam minden nap, gyakran látok katonákat, de reggelente az utcán, amikor nem esik útba az egyenruházati nem szoktam látni, csak egyszer láttam még régen, de azok ketten voltak, szintén cucc nélkül. Na mindegy, a lényeg hogy most ma meg kettő is szembejött, biztos lettem benne, hogy nem akarok rendőr lenni, főleg nem kompromisszumos megoldásból, katonaság és kész. De itt Magyarországon olyan hideg van, és télen olyan korán sötétedik, tiszta depresszió az egész. persze van nyáron kánikula, az is már szélsőséges, de meg ez a hülye hosszú tél. Szürke ég, szmogos levegő. Na jó persze katonakánt nem a szmogban élnék. De a Magyar hadsereget leszerelték, lerombolták, nincs nekünk haderőnk! Legalábbis világszinten nem számottevő. És a kettős állampolgársággal kapcsolatban nincs igazad, akkor mi vana Magyra-Amerikai barátnőmmel, hontalan, vagy mi? Magyarországon él, de kétnyelvű teljesen, és ellátogat néha Amerikába. Mindkettő a hazája. és az apjának is, aki Amerikai, de már majd 20 éve Magyarországon él. És a családjában mindenki két nemzetségű, kivéve az Anyuka. És Magyarok IS, és AMERIKAIAK IS. Hazaárulás, ha lemondok az állampolgárságomról az. Nem fogja ezt kérni tőlem senki. Mihez legyek hű? A törénelmünkhöz lehetnék hű, vagyok is, de az külföldön is lehetek. A jelenben nincs semmi amihez hű legyek. Az emberekhez? na ne röhögtess, torzul az etnikai összetétel. A parlamenthez? Viccnek is rossz. A Magyra Szent Koronához? A Honvédséghez? Ezekhez éppen lehetnék, de mindkettő A TÖRTÉNELEM RÉSZE. NEM A JELENÉ.
2013. febr. 18. 17:23
 27/31 anonim ***** válasza:
Igen, csak tudod a barátnőd, nem lépett be az amerikai hadseregbe, tudod ezt magyarázom, figyelj, mi a bajod, magyarország szerződéses hadserege nem valami jó? Legyél hivatásos, ha tanulnod kell, hát tanulj, és akkor hadnagyként indulhatsz, esetleg egy lightosabb NATO által támogatott, és kiemelt speciális alakulatba is bekerülsz, és elmondhatod, hogy a hazádat szolgálod.... Nem érted, a problémáid az időjárással vannak, egy fenét, ha neked problémád van az időjárással, akkor azzal vagy problémád hogy magyar vagy, de a lényeg, ami legfőbb érv, HA MÁS NEMZET HADSEREGÉBEN SZOLGÁLSZ, ELÁRULOD A MAGYARSÁGODAT, hogy miért, elmondondom... Más országnak szolgálsz, más ország parancsait teljesíted, tudod, visszatérve hivatásos katonákat a Közszolgálati Egyetemen képeznek, de még mindig nem árultad el az élet korodat, mert ha ez egy 17 éves lány mondatai, akkor hagynám az egészet, mert tudom hogy meggondolja magát, ha lemegy róla ez fellángolás...
2013. febr. 19. 07:16
 28/31 A kérdező kommentje:
Vicces, mert pont eltaláltad, 17 éves vagyok. Még bő 2 évem van a gimiből, mert 5 éves képzésre járok. De ne bízz abban hogy meggondolom magam.
2013. febr. 19. 16:32
 29/31 anonim ***** válasza:

Mért bíznék?

annyira azrért nem érdekel a dolog...

max szomorú leszek, hogy egy fiatal, aki ráadásul katona, cserben hagyja az országát, sőt más országnak ajánlja fel szolgálatait, azzal az indokkal, hogy nem jó, az éghajlat... Azt nemértem, hogy egy embert mi ösztönzi, arra, hogy katona legyen, ha nem a hazaszeretet, annyira hiú lenne, hogy csak azért mert jól néz ki??? ...

ami az éghajlatos kifogásodat illeti, a katonák nem a finnyáságukról híresek...

apropó, mért raktad fel ezt a kérdést, ha már még volt benned a válasz?

2013. febr. 19. 18:33
 30/31 A kérdező kommentje:
Á, nem volt meg a válasz, akkor még, pontosan azért, amit a magyarázatban írtam, és mindez még most is él. Katonaságra a kihívás, az egészséges életmód, változatos életmód, izgalmas munkakör, kényelmes ruházat, és egy másfajta értékrend megismerése ösztönöz. Na de hagyjál már az éghajlattal!!! Newsweek kutatás, 2012: Melyik országban a legjobb? Minden: egészség, politika, életminőség, oktatási színvonal. 100 ország összesen, Magyarország a 33. Ausztrália a 4. Az első 3 Finnország, Svájc és Svédország. Ezek az én szememben Ausztrália mögött vannak, hiszen te jó ég, még Magyarországnál is hidegebbek!!! Na hol akarnál lakni, egy olyan országban, ami épp lecsúszott a dobogóról, vagy egy olyanban, ami csak messziről szemlélheti a dobogót? Nem CSAK az éghajlat, maga Ausztrália csodálatos hely. Magyarországnak azonban van történelme, mármint itt ott gonosz (kalandozások, vagy a Zách Felicián megtorlás Károly Róbert részéről, de még sorolhatnám) néhol gyászos, sőt, tragikus, de azért olyasvalami amire büszkék lehetnek a Magyarok. Na de hát ne akard már a két országot összehasonlítani, ne a jelenben. Ami volt, elmúlt, a jelen meg fos, és en,m úgy tűnik hogy jobb lenne belátható időn belül számottevő mértékben. és mondtam hogy nem elfelejteni, akarom, megszabadulni tőle, magyar vagyok, és kész, mondhatsz hazaárulónak egyenlőre nem érzem magam annak, főleg hogy még nem vagyok katona (legfiatalabban 27 évesen lehetek, akkorra lesz állampolgárságom, ez még pontosan 10 év (ebbe még bele sem gondoltam eddig, te jó ég)). Ki tudja még mi fog addig történni. Lehet hogy haza akarok jönni, akkor itt megyek el szerződésesnek. Eredeti tervem amúgy az NKE-HHK volt, katonai vezetői szak. Sokan lebeszéltek, nem érdekelt, aztán egyszer csak ráeszméltem, nem akarok Magyarországon maradni. De miért olyan fontos neked az hogy 1 db magyar fiatal ki megy külföldre (feltehetőleg le is telepedni)? Sokan vannak így tudom, de nem a mi hibánk, nem mi csináljuk rosszul, ennek oka van. Hazahűség meg minden, ebben is van valami, meg ha itt képeznek, ne külföldön kamatoztassuk, de épp ez az, hogy nem itthon fogom képezni magam, legalábbis nem felsőoktatásban. Ki vagy te, a honvédségnél dolgozol, vagy csak haditechnika-mániás vagy? Valamelyik a 2 közül biztos, különben nem olvastad volna ezt a kérdést. De visszatérve a kérdésre, nem eleve eldöntöttről van szó. A Magyar hadsereg más, hordozza a múltat, de l e v a n f e j l e s z t v e !!!!! ( A macska meg fel van mászva a fára. :P ) Mi van például a hírszerzéssel? Hová lett az MK KFH??? Anélkül nincs semmi. Az az alap. Persze valami még van, de hát az már csak csökevény.
2013. febr. 19. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!