Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hol lehet ezeket tanulni?

Hol lehet ezeket tanulni?

Figyelt kérdés

Ha a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat szeretnék bekerülni érettségi után hová érdemes menni tovább tanulni?? vagy ha ehez hasonló munkát szeretnék végezni?

Ha pl. Rendőrtiszt akarok lenni tehát amivel kibocsátáskor hadnagy leszek, azt hol lehet elvégezni?

Mind a kettőhöz tudtok olyat mondani ami kell a bekerüléshez átlag pontszám stb ,honlapot linkelni?

2013. jan. 3. 16:43
 1/6 anonim ***** válasza:
jelenleg katonatisztnek és rendőrtisztnek is a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tudsz tanulni.összvonták a rendőrtisztit és a Zrinyi Miklos nemzetvédelmi egyetemet.menj rá a honlapjukra,ott bőven találsz infot..természetesen a karok különállòak jelenleg is.
2013. jan. 3. 17:10
 2/6 A kérdező kommentje:

Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar-itt gondolom a honvédtiszteket

Közigazgatás-tudományi Kar- itt ????

Rendészettudományi Kar-itt a rendőrtiszteket

ezt a hármat találtam

a rendőrtiszt és s honvédtiszt képző részre mi kell a bekerüléshez? pontszám ilyesmi??? és melyik helyre éri meg jobban menni melyik helyen mi a feladata egy tisztnek?? melyiknek éri meg menni?

2013. jan. 3. 18:05
 3/6 anonim ***** válasza:
pontszámokat nem tudok.azok mindig változnak.a katonatisztek munkáját nem ismerem.ott is száz féle terület létezik.ha rendőrszakra mész az lehet:bűnügy,közrendvédelem,gazdaság védelem,közlekedés.a legtöbb pont általában a bűnügyre kell.a legkönnyebb szak viszont a közlekedésrendészet.vannak közös tárgyak(kriminaliszitka,büntetőjog,büntető eljárásjog..stb)de a szaktárgyak közül a közlekedés a legkönnyebb.ha végzel egyébként bármilyen szakon utána akármilyen területen dolgozhatsz.pl:közlekedésen végzel de közrenden dolgozol.hogy mi egy tist feladata arra így nehéz válaszolni.más a bűnügyön és más a közrenden de például a humán osztályon megint más.neked kell eldöntened mi érdekel inkább.a honvédség vagy a rendőrség?te választasz....ja és lehetsz még vám és pénzügyőr is ami most egybeolvadt a Nav-val.
2013. jan. 3. 20:05
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Én nagyobb kötődést érzek jelenleg a Katonai Nemzetbiztonsági Hivatal felé. Szerintem ez az ami nekem a határt képezi és itt meg tudnék felelni. Ugyanis gondolom nem unalmas és erőnlét is kell. Ez a kettő amit én keresek!!

Eleinte kommandós és tiszti feladatok tetszettek de a Nemzetbiztonságban úgy gondolom mind a kettő megvan!

A Honvédtisztképző részen szétnéztem de nem találtam rá egyértelműen a Nemzetbiztonságra az alapképzések között véleményed szerint melyik lehet az??

2013. jan. 4. 15:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Figyuzz, az én célom az NKE.HHK katonai vezetői szak, és meg kell mondjam, tudatosult bennem, hogy egy csomó mindenben változnom kell. Talpraesettnek kel lenni, első lépésként. Miért kérdezted meg a pontokat meg ezeket? Megtaláltad az egyetem honlapját, és biztos ismered a felvi.hu-t is. Tudom, könnyebb utánakérdezni, de életrevalóbbságra vall, ha ehelyett magad olvasol utána. Logikusan felépített honlap mind a kettő. Szánd rá az időt ha érdekel. értsd meg a dolgokat, magad tapasztald, ne másoktól várj. Ha valami szembejön az életben, probléma, oldd meg. állj ki magadért, és ha kell nyújts segítséget, ilyesmi. Remélem értesz, és komolyan veszed, nem pedig leszólásnak.
2013. jan. 5. 01:44
 6/6 A kérdező kommentje:

Értem! Köszi. A legkisebb mértékben sem vettem letolásnak! :)

Arra viszont tényleg nem találtam választ ,hogy a pontok miből adódnak össze? mert a katonai vezetőhöz 60 pont kell a védelempolitikaihoz 300+ pont?!?!??

2013. jan. 5. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!