Milyen sorrendben célszerű tanulni ezeket a nyelveket? Mit tegyek az alábbi helyzetben?
Franciából most vagyok alapfokon, de holtpontra jutottam. A nyelvet továbbra is meg akarom tanulni, de most olyan "válságban" érzem magam konkrétan ezzel a nyelvvel kapcsolatban. Nehéznek tűnik számomra, ez az oka.
Ugyanakkor vannak még nyelvek (pl.spanyol) amiket szintén szeretnék megtanulni.
Lehet azt, hogy "pihentetem" a franciát és belekezdek a spanyolba?
Milyen sorrendben célszerű tanulni ezeket a nyelveket?
francia - spanyol v. spanyol - francia?
Melyik nyelv esetében jelent nagyobb előnyt az angol magas szintű ismerete?
teljesen mindegy, nincs ilyen hogy "melyikkel célszerű", mindenkinek más fekszik. az, hogy egy nyelvet milyen szintre tudod feltornászni és mennyi idő alatt, sok mindentől függ. nekem egy év alatt megvolt a német b2, négy év alatt a német c1, de kéttanos voltam, így könnyű volt. angol b2 két év alatt jött össze, amikor intenzíven ráfeküdtem, pedig előtte is 12 évig tanultam az angolt.
a francia kezdetben nagyon enhéz de utána ha ráérzel, olyan mint a német - visz amgával, csupán a szavakat kell tanulni. szerintem erőltesd még kicsit a franciát, mert ha most belekezdesz a spanyolba, akkor az a francia rovására megy, mivel még nem vagy elég magas szinten belőle. döntsd el melyik b2-t akarod jobban (én a franciára voksolok) és azt cisnáld, ne a kettőt egyszerre. egy amgántanár is jót tenne, amelyiket hamarabb találsz, azt csináld.
Köszi az eddigi választ!
A nyelv nagyon érdekel továbbra is. Van ismerősöm, aki segít franciából, amikor megakadok. Csak most valami miatt holtpontra kerültem ezt a nyelvet illetően.
A cél egy B2-s vizsga lenne franciából.
Lehet, az is a probléma, hogy a nyelv szeretetén kívül nincs ún. "külső motiváció". Ugyanis nem iskola, stb. miatt tanulom, hanem "mert tetszik a nyelv maga."
Én is azt javaslom, hogy először a franciát tanuld még. Ha már megbarátkoztál kellően a franciával, akkor jöhet a spanyol is.
Az angol nyelv ismerete mindkettőnél előnyt jelent. Talán a franciánál több előnyt egy kicsivel, mert sok nagyon hasonló vagy az angollal teljesen megegyező szó van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!