A jelenlegi magyar haderő mennyire lenne hatékony egy országunkat ért támadás elhárításában?
Később annyira komolyan vették, hogy 1990-ben a sorozáson simán "A" kategóriás lettem.
'91-ben a bevonulásnál a laktanyában megkérdezték mióta hordok szemüveget? Mondom - 12 éves korom óta.
-A sorozáson rajtam volt?
-Természetesen.
-Akkor hogy lehettem "A", mikor legfeljebb "B" lehetnék?
Nem akarták rontani a statisztikát...
A rendszerváltás után éppen hogy nem vették már komolyan.
Akin látták, hogy nagyon nem akar menni - a friss demokrácia jegyében - ráhagyták, nem erőltették.
35% Na persze...
Szimuláns banda! :-)
9+30 töltény( 2 lövészet), 1 kézigránát (igaz, háromszor eldobva :-)
Édeskevés egy év alatt.
"Kedves emberek mondok egy példát lehet hogy m.o kis ország de Németország is csak kb 3 szor akkora mégis 500000 katonája van szval csak addig kell menőzni amig az egyik részeg politikus elnem kezdi nácizni a németeket Utána lehet sirni.."
MI VAN? Te ovis vagy? Németország lakossága több mint 8x nagyobb mint a miénk, területe 3,5x, a gazdasági teljesítőképességről pedig akkor nem is beszélek. Az aktív hadereje 200 ezer fő, ami arányaiban kb akkora mint a magyar.
"Katonai költségvetés: 31,1 milliárd euro, tehát körülbelül 41 milliárd amerikai dollár, mely a GDP 1,5%-a, így Németország a világon a hetedik legnagyobb katonai költségvetéssel rendelkezik."
Ez a német.
"A 2012. február 29-én megszavazott és kihirdetett 1046/2012. (II. 29.) számú kormányhatározat újabb tervet rögzít a honvédelmi kiadások növelése érdekében. Ennek értelmében a Honvédelmi Minisztérium 2013–2015 közötti költségvetési évekre tervezett éves támogatása legalább a 2012-es évre tervezett költségvetési támogatás nominálértékét el kell érnie. 2016-tól az éves tervezett támogatási főösszegnek évenként 0,1%-os GDP arányos bővülést kell elérnie, mellyel 2022-re biztosítani kell a GDP 1,39%-át"
Innentől pedig pont lesz.rom, nem lehet más országokkal példálózni, mert a világ normálisabb felén sehol sem költenek békeidőben többet a hadseregre.
A németek MOST költik a GDP 1,5%-át, mi pedig 2022-re FOGJUK a 1,39%-át! 2016-ot is beleszámolva a 7 év alatt évenkénti 0,1% növekedés... Mennyi is akkor az MA? 0,71%...
Ráadásul a német 1,5%-ból kijön egy ütőképes hadsereg, a mi jelenlegi 0,71%-ból a "jelenlegi magyar haderő mennyire lenne hatékony egy országunkat ért támadás elhárításában?"
Mert hogy ez volt a Kérdés. Semennyire.
Innentől pedig pont lesz.rom, hogy a világ normálisabb felén mennyit költenek hadseregre békeidőben, ha mi még annyit se amennyi kevés volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!