Biológiai és vegyi (vírusok, ideggáz, mustárgáz, stb. ) támadás esetére milyen felszerelést javasolnátok?
Nézegettem az interneten, de nem túl nagy a választék és nem is egyértelmű h melyik mire jó.
Ezeket találtam eddig:
A második jobbnak tűnik, pedig olcsóbb, igaz lehet?
Gázálarc vagy palackos légzőkészülék is érdekel.
Maszknak pedig ilyenre gondoltam: [link]
Szerintetek ez jól véd?
Ima !
Tudnillik, előbb utóbb kajálni meg inni is kell és azt nem tudod megtisztítani.
ABV védelemmel, szűrőkkel és bőséges készletekkel felszerelt tágas bunkert vastag betonból, jó mélyen.
A VV felszerelések csak ideig-óráig védenek, van olyan harcanyag, ami ellen csak percekig. Az evés-ivás-vizelés-székelés problematikájára pedig nincs igazán kockázatmentes megoldás, még a legmodernebb szkafanderekben sem sokáig tevékenykedhetünk.
Egy bunker kicsit drága lenne :D
Ezek a vegyszerek viszonylag rövid időn belül elillannak, tehát rövid időre kellene a védelem. Meg a semminél több :)
Palackos vizet már betáraztam kb 1 évre elegendőt és konzerveket, chipset, és egyéb nem romlandó kajákat.
Most attól teljesen függetlenül hogy értelmes vagy értelmetlen:
Marhára nem vagyok szakértő a témában de szerintem nézegess utána kicsit jobban a gyártó honlapján.
Nekem anno légzésvédelemnél rémlik olyan hogy x ideig tartózkodhatsz benne a szennyezett területen.
(apró megjegyzés azért gondold át mert lehet hogy mégse illannak el olyan marha gyorsan pld az anthrax spórák)
Ezért kérdezgetem h ki mit tud ezekről, meddig birják, stb..
A ruháknak 480perc v több a védelmi ideje, de maga a szűrőbetét nemtudom meddig birja :S
A palack 1 órát bír kb de elég borsos az ára.
Egyébként nem tudok semmit, nyugi :) Meg szerintem hiába mondanék itt bármit úgyse hinne nekem senki így inkább nem írom le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!