Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Biológiai és vegyi (vírusok,...

Biológiai és vegyi (vírusok, ideggáz, mustárgáz, stb. ) támadás esetére milyen felszerelést javasolnátok?

Figyelt kérdés

Nézegettem az interneten, de nem túl nagy a választék és nem is egyértelmű h melyik mire jó.

Ezeket találtam eddig:

[link]

[link]

A második jobbnak tűnik, pedig olcsóbb, igaz lehet?

Gázálarc vagy palackos légzőkészülék is érdekel.

2012. nov. 19. 20:55
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Maszknak pedig ilyenre gondoltam: [link]

Szerintetek ez jól véd?

2012. nov. 19. 21:40
 2/19 anonim ***** válasza:
78%

Ima !

Tudnillik, előbb utóbb kajálni meg inni is kell és azt nem tudod megtisztítani.

2012. nov. 19. 21:42
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

ABV védelemmel, szűrőkkel és bőséges készletekkel felszerelt tágas bunkert vastag betonból, jó mélyen.

A VV felszerelések csak ideig-óráig védenek, van olyan harcanyag, ami ellen csak percekig. Az evés-ivás-vizelés-székelés problematikájára pedig nincs igazán kockázatmentes megoldás, még a legmodernebb szkafanderekben sem sokáig tevékenykedhetünk.

2012. nov. 19. 21:47
 4/19 A kérdező kommentje:

Egy bunker kicsit drága lenne :D

Ezek a vegyszerek viszonylag rövid időn belül elillannak, tehát rövid időre kellene a védelem. Meg a semminél több :)

Palackos vizet már betáraztam kb 1 évre elegendőt és konzerveket, chipset, és egyéb nem romlandó kajákat.

2012. nov. 19. 22:17
 5/19 anonim ***** válasza:
69%
Mi van, féltek december 21étől?
2012. nov. 19. 22:20
 6/19 A kérdező kommentje:
Jobb félni mint megijedni ;)
2012. nov. 19. 22:30
 7/19 anonim ***** válasza:
70%
Palackos vizet már betáraztam kb 1 évre elegendőt és konzerveket, chipset, és egyéb nem romlandó kajákat....WTF? :D
2012. nov. 19. 23:17
 8/19 anonim ***** válasza:
89%
Hű, vajon mit tudsz amit mi nem?
2012. nov. 20. 01:31
 9/19 Gugu Gabor ***** válasza:

Most attól teljesen függetlenül hogy értelmes vagy értelmetlen:

Marhára nem vagyok szakértő a témában de szerintem nézegess utána kicsit jobban a gyártó honlapján.

Nekem anno légzésvédelemnél rémlik olyan hogy x ideig tartózkodhatsz benne a szennyezett területen.

(apró megjegyzés azért gondold át mert lehet hogy mégse illannak el olyan marha gyorsan pld az anthrax spórák)

2012. nov. 20. 11:08
 10/19 A kérdező kommentje:

Ezért kérdezgetem h ki mit tud ezekről, meddig birják, stb..

A ruháknak 480perc v több a védelmi ideje, de maga a szűrőbetét nemtudom meddig birja :S

A palack 1 órát bír kb de elég borsos az ára.

Egyébként nem tudok semmit, nyugi :) Meg szerintem hiába mondanék itt bármit úgyse hinne nekem senki így inkább nem írom le.

2012. nov. 20. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!