Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Aki tényleg ért hozzá, az...

Aki tényleg ért hozzá, az válaszoljon: veszélyben vannak most a magyar katonák Afganisztánban?

Figyelt kérdés
2012. szept. 15. 17:59
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nemár, nem ez volt a célom a kérdéssel, hogy politikai vitát nyissak.:(

Engem csak az érdekelt, hogy mennyire kell aggódnom. Életveszélyben van-e?

2012. szept. 16. 12:46
 12/20 anonim ***** válasza:
78%

"...egy országban idegen katonák akiket nem hívtak nem is néznek jó szemmel azok kik."

Nem hívták őket, hanem küldték. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa kérte fel a NATO-t(ezzel Magyarországot is) a helyzet rendezésére. A Magyar Országgyűlés pedig megszavazta a részvételt, és vállalta katonák kiküldését a szóban forgó övezetbe. Ha ez nem tetszik valakinek, akkor a politikusoknál lehet reklamálni.

"Jó pénzért (amit mi fizetünk)még sajnáltatják is magukat, ez pofátlanság!"

Ebben a mondatban két téves állítás is van.

1. Nem te fizeted, a NATO fizeti(minden kiküldött katona után jelentős összeget fizetnek a Honvédségnek és ebből az összegből vonják a kinti állomány bérét) Az egyéb működési költségeket fizeti az állam, mint pl. azt a pénzt, amit a PRT oszt szét a helyi vállalkozók között iskolák, kórházak, kutak stb. építésére. Ha ez nem tetszik, megint csak a politikusoknál lehet reklamálni.

2. Nem sajnáltatja magát senki.

"Nem beszélve a kiemelt idő előtti nyugdíjról."

Nincs kiemelt, sem idő előtti nyugdíj. A szerződéses katonáknak soha nem is volt.

"Álltok ti még hadbíróság előtt, ne feledd."

Miért és milyen jogalapon? Ez az állítás is - akárcsak az összes többi - teljes tudatlanságra vall. Ha valaki a véleményét nem tényleges ismeretekre, hanem előítéletekre alapozza, akkor abból ilyen ostobaságok sülnek ki.

2012. szept. 16. 18:03
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó!
2012. szept. 16. 18:23
 14/20 anonim ***** válasza:
Én is köszönöm. Privátban már felvilágosítottam az "úriembert".
2012. szept. 16. 18:30
 15/20 anonim ***** válasza:
Könyörgöm ehhez tényleg nem kell érteni. Aki kiment (hozzáteszem nem kevés pénzért) az tökéletesen tudta, hogy háborús övezetbe és nem nyaralni megy. Tehát ne legyen meglepve, ha esetleg lőnek is rá, mert azt szoktak ilyen helyeken!
2012. szept. 17. 09:38
 16/20 anonim ***** válasza:

Igen, vannak. Az MH feladata afganisztánban, a konvolyok védése.

Illetve a KMZ (Különleges Műveleti Zászlóaj) teljesít szolgálatot, bár a KMZ-nek csak egy minősített speciális alakulata szolgál a NATOval afganisztánban...

2012. szept. 17. 15:44
 17/20 A kérdező kommentje:

15-ös!

Képzeld kell hozzá érteni, mármint a POLITIKÁHOZ, mert aki TÉNYLEG ért hozzá, az meg tudja mondani, hogy mi lesz a következő politikai lépés, vagy mi várható! (Pl.: politikailag megéri most támadni?ha igen, kinek?miért stb.)

Komolyan az kötekedő barmok helyett már utálok itt kérdezni, mert olyan idióták vannak, hogy nem tudnak a kérdésre válaszolni!!! Főleg, hogy odaírtam, hogy aki ért hozzá...kiadhatta volna, hogy a politikához kell(ene) érteni!!

Az utolsónak köszönöm a választ! Annak van értelme.

2012. szept. 17. 20:50
 18/20 anonim ***** válasza:
Ne haragudj de nem ertem.... haborus ovezetben haboru van! Nem hawai, dizsi, napfeny. En megertem, hogy felted, de akkor minek ment ki? Gondolom senki nem kotelezte ra! Sejtem a penz miatt. De megegyszer mondom haborus ovezetben nem kell csodalkozni ha lonek!
2012. szept. 18. 03:19
 19/20 anonim ***** válasza:
Minden katona, minden "harci és/vagy háborus/rendfenntartó helyzetben (szolgálata teljesítése közben) veszélyben van.Akinek ez a hivatása, neki magának is és a családnak is (vagy bárkinek, aki aggódik érte), ennek tudatában kell lenni. Nam hiszem hogy egy "ittgeni jóslás" bármiféle érdemi segítséget nyujtha "aggódás ellen". (Fegyveres szolgálatban töltött tapasztalatom).
2012. szept. 18. 06:37
 20/20 anonim ***** válasza:
Amúgy, ha nem szolgál, valamelyik különleges alakulatnál, akkor nincs mitől félned :) Valószínűleg nem kell használnia a fegyverét, most már ritkán, nagyon nagyon nagyon ritkán zajlanak, a "sima" katonákkal szemben támadások, tehát nyugi....
2012. szept. 18. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!