Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ezen az iq teszten jó a 79%...

Válasz25 kérdése:

Ezen az iq teszten jó a 79% százalék?

Figyelt kérdés

ha katonának akarok menni

[link]

2012. aug. 21. 20:24
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
42%

Forrest Gump is volt katona.

És milyen jó katona.

Az IQ még nem értelmi szint. Vannak mensás és fogyatékossággal élő ismerőseim is, az ún. értelmi fogyatékosok sokkal bölcsebbek, mint az átlagember, és a mensás ismerőseim közül igen sok meg teljesen híján van az értelemnek.

2012. aug. 21. 21:40
 22/38 anonim ***** válasza:
Azért ezt nem hiszem, én gyógypedagógus vagyok, de nem mondanám, hogy az értelmi fogyatékosok bölcsebbek mint az átlag ember. Forrest meg egy film főhőse volt, nem egy élő személy.
2012. aug. 21. 21:43
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

A katona vagyok...

Külföldön (a NATO-nál), csak azok teljesíthetnek szolgálatot, akik tisztek, a tisztek pedig egyetemi végzettséggel rendelkeznek...

Ja nem az előző válaszoló vagyok, csak én is 74%-ban írok igazat...

2012. aug. 21. 21:45
 24/38 torrent.neked válasza:

[próbálok röviden:]

- igen, ha iq-teszttől és százalékról beszélünk, akkor arról van szó, hogy a emberiség hány százalékáénál jobb az eredmény. (ezt azért írják oda, mert többféle értékelési rendszer van, és önmagában a számérték még nem feltétlenül mond sokat, pláne ha távol van a 100-tól valamilyen irányban.)

- a mensa.hu online tesztjének eredménye is kiír százalékot, bár csak bizonyos érték fölött:

aki 79 pontot ér el, annak már nem ad százalékot, csak 100 ponttól fölfelé ("Ez az érték magasabb, mint az emberek 50%-áé.")

én arra tippelek, hogy ha %-ra emlékezett a kérdező, akkor volt benne említve valami százalék, vagyis nem lehetett 79 pont. a 79%-ot pedig 112 ponthoz írja ki.

a 112 ponttal / 79%-kal meg nincsen semmi baj. :-)

[nem sikerült röviden. :-)]

bm

2012. aug. 22. 08:54
 25/38 Skydive ***** válasza:
Nem számít semmit, mert ha katona akarsz lenni, akkor ott úgyis megmérik az IQ-d is. Valaki írta, hogy 70-es IQ kell, hogy katona lehess. Ez nem igaz. Egy konkrét esetet tudnék említeni. Együtt voltam alkalmasságin jópár emberrel, és volt olyan akinek 85 lett ez IQ-ja. Alkalmatlan minősítést kapott, az indoklás szerint alacsony IQ miatt. A tesztre meg na hagyatkozz. Én a MENSA teszten 136ot értem el, az alkalmasságin meg 125öt mértek. Persze a szórásba belefér, de ha katona akarsz lenni, akkor majd ott kiderül elég-e az IQ-d. Bár ha el is akarsz ott érni valamit akkor ezért kell, hogy tudj nyelveket tanulni, főiskolát végezni stb. Ehhez meg nem árt az agyi lóerő. Még egy hülyeséget cáfolnék miszerint csak diplomás tisztek mennek külszolgálatra. Ez sem igaz. Aki megfelel, aki alkalmas és vállalja az megy. Meg egyébként is. Rangtól függetlenül.
2012. aug. 22. 11:13
 26/38 anonim ***** válasza:

Nah ide figyelj!

Én a NATO szolgálatról beszéltem... Nem az önkéntesekről...

A másik, ne akard már itt bemesélni, hogy 85 a határ...

Amikor tudom hogy 70, látom az újonnan szolgálatba kerülő legények adatlapját, és tudom, hogy mennyi az alsó határ...

2012. aug. 22. 11:21
 27/38 Skydive ***** válasza:
Kedves 15ös kommentező, aki NATO és magyar honvédnak adja ki magát. Több kérdésnél is annyi hülyeséget írsz, hogy összezavarod szerencsétlen kérdezőket. Mi az a hülyeség, hogy 4 éve NATO meg 9 éve (vagy mennyi) magyar honvéd vagy? Nincs olyan, hogy NATO honvéd. Aki magyar katona, az automatikusan a NATO katonája is mivel 1999 óta NATO tagok vagyunk. Nem értelek...
2012. aug. 22. 11:24
 28/38 Skydive ***** válasza:

Nem azt mondtam, hogy 85 a határ, hanem azt, hogy 85 volt a srácnak és nem vették fel. Az indok pedig az volt, hogy alacsony az IQ-ja.

Hagyd már ezt a NATO-zást! Szerinted csak NATO missziókban vesznek részt magyar katonák? EUFOR-ról hallottál már? És szerintem Nyugat-Szaharában sem a NATO kötelékében vagyunk jelen. De tudnék még példát írni. A másik, meg, hogy ezekre a missziókra önkéntes alapon megy válogatás. Ha nem lenne elég önként vállalkozó akkor parancsra kellene menni, de általában van elég önkéntes. Ha katona vagy ezt tudhatnád...

2012. aug. 22. 11:30
 29/38 anonim ***** válasza:

Nem fogom, bizonygatni, a munkámat... Nem nagyon érdekel, hogy elhiszed, vagy sem.

De ami fontos, hogy a 4 éve NATO katona, az azt jelenti, hogy annyi évnyi missziót hajtottam vérge, a NATO színeiben, ha ezt nem vagy képes megérteni, kétlem, hogy ehhez a témához, jobban értenél...

2012. aug. 22. 11:58
 30/38 anonim ***** válasza:

"Amikor tudom hogy 70, látom az újonnan szolgálatba kerülő legények adatlapját, és tudom, hogy mennyi az alsó határ..."

Mert sokféle IQ-teszt van: én a netes mensa-teszten 134-et írtam, a Mensa-felvételin meg a Raeven-teszt azt mondja 155 fölötti (pontosítani nem tudja ez a teszt, mert magas régióban külön tesztek vannak). Nna.

Ami az egyiken 85, az lehet a másikon 70. Nna.

2012. aug. 22. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!