Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Most akkor mennyit keres egy...

Válasz25 kérdése:

Most akkor mennyit keres egy szerződéses katona 2012-ben?

Figyelt kérdés
Nettó fizetésre gondolok

2012. aug. 18. 11:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
igen, ki akar menni... oda csak azokat küldik ki, akik már egy éve a testülethez tartoznak (szóval az plusz egy év) ezután még jön a felkészítés (az plusz pár hónap). na meg nem ártana a jó kis angoltudás, mert úgyis azokat részesítik előnyben, akinek van róla valamilyen papírja. arról nem is beszélve, hogy akik afganisztánban vannak, azok nemsokára jönni fognak hazafelé.
2012. aug. 20. 14:29
 12/16 anonim ***** válasza:

Ez rendfokozattól és alakulattól függ.

pl. Egy NATO ejtőernyősbùvár 20-25 milliót is keres egy hónapban, de magyarok is vannak ennél az alakulatnál, de az évi 50-60 nonpublicalt bevetéseknél, folyamatosan életveszélynek vagy kitéve...

2012. aug. 21. 11:57
 13/16 anonim ***** válasza:
igen, 12# jól mondja. ott a KMZ (Különleges Műveleti Zászlóalj) de azért oda bekerülni nem egy könnyű feladat! őket jól meg is fizetik, sokkal jobb a felszerelésük, mint itthon akármilyen másik katonának... (de azért nemzetközi viszonylatban még így sem a csúcskategória) és ők tényleg igazi katonák. ők azok akik a magyarok közül mindig ott vannak a sűrűjében! ezért veszélyes is!
2012. aug. 21. 23:46
 14/16 anonim ***** válasza:
bocsi nem olvastam el minden választ szóval bocsi ha hüolyeséget írok vagy már írták: az eejn mondták hogy keveset keresnek...igen nagyon is, főleg emiatt "nem lehet összehasonlitani! A katona van,hogy nem csinál semmit,de van,hogy hetekig kint van fagyban,hóban,sárban,esőben ,+40 fokban és alig alszik pár órát naponta." vagy ha kiküldenek a frontra akár ha csak a wc-s bácsi vagy vagy a konyhás(vagy amit biztonságosnak gondolsz) rálépsz 1 aknára leszakad a bokád vagy eltalálnak és deréktól lefelé lebénulsz azért nem éri meg katonának menni itt. ha jól sejtem gyárban dolgozol és inkább lennél katona(ezzel hasonlítottad össze) vagy hasonló. inkább maradj ott ahol vagy mert a filmekben nagyon jónak néz ki a katonaság de ha nincs elég szerencséd akkor az maga lehet a pokol
2012. aug. 22. 00:01
 15/16 anonim ***** válasza:

Lefogadom, hogy az utolsó válaszoló, szintén filmekből gyűjtötte össze tapasztalatait, ugyanis a kommentjéből nyilvánvaló, hogy nem találkozott még lőtt sebbel... Majd biztos ha afganisztánban kimegy a szakács répáért, rálép egy aknára...

Én teljesítettem ott szolgálatot, mint NATO katona, és láttam, hogy a Magyar Honvédség szerepe kb. Annyi, hogy fel alá menetelget a konvojokát védve, és ha 2x ha érte őket a 2 év alatt támadás...

Természetesen, a fizetéseket, a veszélyességi pótlékkal, és a szolgálat típusához mérten osztják ki.

Az utolsó válaszoló kommentjét, szakmai tapasztalat híján, nem tartom beszámíthatónak...

2012. aug. 22. 08:14
 16/16 lncruse válasza:
Ha valaki katona akar lenni nem a fizetésért megy katonának hanem hogy szolgálja a hazát,jó persze a fizetés sem nélkülözhetetlen dolog de az tuti hogy nem fogsz sokat költekezni. Ami azt illeti zsoldosnak pl megéri menni és szó se róla katonának is. Kevés olyan ember van aki nem a fizetésért akar oda menni de azoknak tisztelet!!
2014. máj. 27. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!