Magyar Honvédség, szerződéses katona,2012 helyzet? Lent mi érdekelne.
Bár te szerződéses katonák válaszát vártad, de bátorkodom én is válaszolni.....katonának jelentkeztem idén(tisztnek és tiszthelyettesnek)
számítanod egy fizikai felmérőre, pszilogógiai felmérőre és egészségügyi vizsgálatra kell számítanod
fizikai: 3200 m futás(13-14 perc körülit szeretik), fekvőtámasz(70-et illik csinálni), felülés(80-at illik csinálni).....fekvő/felülés 2-2 perc van rájuk
pszichológia teszten iq-teszt személyiség teszt és gyorsaság teszt van
orvosi: tetőtől talpig vizsgálnak...neurológia vérvétel drogteszt fogászat szemészet audiológia fül-orr-gégészet stb...
bejutás?....írtó nehéz, hacsak ne mrendelkezel C-kat. jogosítvánnyal....utánuk nagyon kapkodnak....ha lövész harckocsizó stb (felkapot) irányzatra jelentkezel akkor rengeteget kell várnod (1-2 év is lehet)
tiszthelyettes csak akkor lehetsz ha jelentkezel,
tiszthelyettes képző iskolába...MH KPTSZI (21 éves korig jelentkezhetsz...a bejutás nagyon nehéz) VAGY szerződéses katonaként végig lépkeded a ranglétrát, mert ha szerződéses katonának jelentkezel akkor tisztesi beosztásban kapsz állást.... hosszú folyamat de járható út....
illetményről oylan sokat nem tudok....ezt toborzóirodában érdeklődd ott biztosabb....de talán a kezdő fizetés szerződésesként 60-70 nettó (NEM BIZTOS !!!)
ahol szükség van honvédre??? mint írtam is....c-kat jogsival rendelkező jelentkezőkért kapkodnak
remélem tudtam segíteni..ha van kérdésed tedd fel nyugodtan...hátha tudok segíteni!
SOk sikert!
Én már meg jártam az alkalmasságit és azt tudni kell hogy mindenki aki jelentkezik alapból a T4-es kategóriába tartozik vagyis a legmagasabb nehézségi szint 260 pontot kell el érni ha a futást el intézed 13:46 mp alatt meg kapod a 160 pontot ez egy 300m-es salak pálya a Petőfi laktanyában , utána be egy edző terembe ahol fekvőtámaszozni és felülésezni kell. Mindenki kap egy számot a futás előtt amit magára tesz, szóval 76db a maximum fekvő és felülés nem egybe !! KÜLÖN KÜLÖN ha sikerül akkor 100 pont a fekvőre és még 100 a felülésre.
Majd ha végeztetek ülni kell a folyosón és el mondják kinek hány pontja lett.
FIGYELJ ODA REGGEL ADNAK REGGELIT DE NE EDD MEG!!! :D MAJD CSAK HA VÉGEZTÉL
Nekem sikerült, HAJRÁ !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!