A Machinepistole (MP) 40 vagy a Pisztolet Puleymot Shagina (PPSh) 42 volt e a jobb konstrukció?
Figyelt kérdés
2012. aug. 15. 09:19
2/12 anonim válasza:
Kb. egy kategória, de a Ppsh 42 jobban állja a hideget és 3-mal több töltény fér egy tárba, de újabb is az Mp 40-nél.
3/12 anonim válasza:
Húú na ez jó kérdés. Itt is megmutatkozik, hogy a németek a precizitásra mentek a szovjetek a tömeggyártásra. Az MP-40 egy precíz géppisztoly volt a Világháború legpontosabb géppisztolya és korszerű anyagokból és készült és kivitelezése is fejlett volt és erősebb volt a lőszere. A PPSh felépítése egyszerű volt. Megbízhatóan működött egyszerű volt a gyártása is. Kis méreténél fogva ideális volt szűk helyeken történő harchoz és egy géppisztolynál nem a pontosság a legfontosabb hanem a tűzgyorsaság (legalábbis a háború idején) és ebben felülmúlta az MP-40-et. Szerintem egyenrangúak a konstrukciók, de kicsit az MP-40-et tartom korszerűbbnek.
4/12 anonim válasza:
Könyörgöm, hagyjuk már abba a PPSh-zást, nem a CoD angol nyelvű verziójában vagyunk. Az a géppisztoly PPS, tessék megnézni az eredeti cirill betűs írásmódját.
Azért lett angol nyelvterületen PPSh, hogy az ottaniak ne ,,pépéesz"-nek ejtsék, a ,,h" betű azért kell a végére, mert az angolban nincs ,,s" hangot jelölő betű...
5/12 anonim válasza:
Nos,a PPS-be 71,max. 72 golyó fér,célozni nem nagyon lehet vele,de városi harcászatra,közelre,fegyban a dobtárával szerintem kitübő. Az MP-40 pontosabb célzás terén,De kevesebb lőszer fér bele,valamint városi harcra nem alkalmas.
6/12 anonim válasza:
Én nem tudok választani kb olyan hogy válasz trence hill meg bud spencer között. Külön külön is jót de együtt a legjobbak :D
9/12 anonim válasza:
Nem értem, hogy az 1-est, 2-est, 4-est és az 5-öst miért kellett lepontozni, miközben egyedül ők adtak normális válaszokat. Biztos azért, mert ,,nácik", mert értenek a II vh-s fegyverekhez. Szánalmas...
10/12 anonim válasza:
1: a Király géppisztoly nem volt kérdés.
2: azt én sem értem az tényleg korrekt válasz.
4: felesleges okoskodás és köze nincs a kérdéshez. Azért mert valaki angolosan írja attól még jó.
5:ha jól tudom a 42-es verziónak nem volt csigatárja(de javítsatok ki ha tévedek)a többi része viszont jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!