Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek nem hülyeség az,...

Szerintetek nem hülyeség az, hogy vannak női katonák?

Figyelt kérdés
2012. júl. 4. 16:38
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

"Nem mondom hogy nem kellenek nők a seregbe, de egy lövésznek nem éppen megfelelő."

Ezzel nem értek egyet, lövészből sokféle van. Rohamlövész tényleg ne legyen, ha jól tudom nincs is az állományban női rohamlövész Magyarországon. Mesterlövészként már jobban el tudom képzelni, kisebb a teste, jobban rejthető, nincs sok felszerelés, egy "spotter" védi.

2012. júl. 6. 11:01
 22/32 anonim ***** válasza:
80%

erről nem akarok hülyeséget mondani de 60 as évekbe készült kutatás

a női katona nem azért alkalmatlan mert nem tudja megcsinálni ugyan azt mint egy férfi

a férfi katonák nem bírják

ha pl 10 férfi katona rohan egymás mellet golyózáporba és 1-1 elesik a többi ugyan úgy végzi a dolgát

de ha pl 5-5 nő/férfi csinálja ugyan ezt az az 5 férfi a legtöbb esetben nem tudja otthagyni a női katonát még akkor sem ha menthetetlen

a legtöbb emberbe bele van nevelve hogy a nőket védeni kell és üvölthetett az xy felettes hogy mozgás a férfi katona leblokkolt és őt is lelőtték

katonai irodistának mehet nő és nincs bennem semmi előítélet csak hiszek a kutatásnak

2012. júl. 6. 12:41
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Mert a férfi bajtársakat ott lehet hagyni, ugye?
2012. júl. 6. 14:13
 24/32 anonim ***** válasza:
Ha választanod kell, hogy téged is kilyuggatnak, vagy otthagyod, akkor otthagyod. Persze ott van a Delta Force, a Sólyom Végveszélyben c. klasszikusban remekül bemutatták a "senkit nem hagyunk hátra" elvet, csak ennek néha megkérdőjelezhető a létjogosultsága. Bár, ha belegondolok, nincs rosszabb annál, ha egy háborúban hátrahagynak nyakig a sz_rban.
2012. júl. 6. 16:37
 25/32 anonim ***** válasza:

"Mert a férfi bajtársakat ott lehet hagyni, ugye?"

nem erről van szó

a női katonát akkor sem hagyták ott amikor parancsba kapták és át lehetett látni a mellkasán lévő 20cm es likon

amúgy felejtsd már el hogy a filmekbe mit láttál

mozgásképtelenné tesznek a semmi közepén miközben lógnak ki a beleid 1 olyan hülye nem fog akadni aki lelöveti magát azért hogy fedezékbe dobd fel a talpad

2012. júl. 6. 16:51
 26/32 anonim ***** válasza:
Már megbocsássatok, de a hullákat sem hagyjuk hátra... Tudod, el kell számolni a dögcédulájukkal! Meg a család is szívesen eltemetné valószínűleg. A "senkit nem hagyunk hátra " elvet nem a filmesek találták ki, hanem az igazi katonák. Nem, nem kell magad megölnöd érte. De joga van ahhoz, hogy ha lehet, mentsék meg, vagy legalább a tetemét szállítsák haza. És ezt katonáktól tudom, apai ágon mindenki katona volt a családban, plusz még keresztapám is az.
2012. júl. 6. 18:49
 27/32 anonim válasza:
32%
Filmekben lehet jól néz ki, de a valóságban szerintem nem jó dolog. A katonaság a férfiaknak való, nem pedig a nőknek. Ahogy a házimunka és a gyereknevelés elvégzése is többnyire a nőkre a hárul. Egy férfi is csinálhat házimunkát és nevelheti a gyerekeket, lehet, hogy jól csinálja, de sosem fogja olyan jól csinálni, mint egy nő. Egy nő is mehet katonának, és lehet, hogy jó katona, de sosem lesz olyan jó, mint egy férfi.
2012. júl. 7. 07:35
 28/32 anonim válasza:
NEM
2012. júl. 8. 10:18
 29/32 anonim ***** válasza:
Férfi katonák is vannak, női katonák is vannak, gyerekkatonák is vannak. Meg állat katonák is vannak. Lovak, öszvérek, elefántok, delfinek, szal minden, ami bevethető. A gépek már régen jelen vannak. Az űrkomp is hadicélokat szolgál. Meg a GPS is. Internetes hadviselés is folyik. És mindez a demokrácia, és a nép nevében. A gonosz xy ellen. Ezt az xy-t mindíg az erősebb jelöli ki. Most akkor miért pont a nők szúrnak szemet?
2012. júl. 8. 16:02
 30/32 anonim ***** válasza:

Ilyenkor szoktam azzal poénkodni, hogy mi akartuk az emancipációt (na jó, a nagyanyáink...), akkor hát most, hogy van, fogadjuk el, és ne nyavalyogjunk miatta... :-)

28/N

(Különben ha rajtam múlna, én se engedném a nőket katonának, sőt, akkor egyáltalán semmilyen katonák nem lennének... :-) )

2012. júl. 10. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!