Ha egy országnak sem lenne hadereje, akkor mi lenne?
Nem tudom.
Panama
"1990 februárjában, pár hónappal az Amerikai Egyesült Államok panamai katonai inváziója után leszerelték Panama fegyveres erőit. Később 1994-ben egy alkotmánymódosítás során, teljesen eltörölték a katonaságot, ezen felül az alkotmány megtiltja bármilyen nemű fegyveres erő felállítását. Panama védelmét egy speciális rendőri alakulat látja el, ezenkívül nemzetőrséggel és haditengerészettel is rendelkezik."
Wikipedia
Az általad vázolt szituáció egyrészt nem történhet meg, mert vannak országok, ahol a katonai szolgálat még mindig kötelező. Másfelől katonaság nélkül bárki szervezhetne "saját" kis zsoldoshadsereget és mondjuk nem tudnád megállítani, hogy földet szerezzen, vagy elvegye az emberektől a tulajdonukat.
Speciel én nagyon örülnék ha nem kéne sehol egy fillért se költeni háborúkra és katonaságra. Ettől függetlenül elég sok technikai újdonság bekerült a hétköznapi életbe a katonai kutatások által.
A mai mentalitással ez semmiképpen sem lehetséges. Ha létezne valami elképesztő hatalom, ami be tudná tiltani, akkor más néven, más formában, más módon létezne haderő.
Mert ez nem szervezés, hanem hozzáállás kérdése. Az előttem válaszolók példái is ezt mutatják.
Szia!
Ez azt jelentené,hogy eltűnt az emberekből a félelem!Márpedig aki nem fél az nem irányítható!A félelmek által tartják sakkban az emberiséget!Következésképpen egyik ország vezetésének sem érdeke,hogy ez végbemenjen,hiszen kicsúszna a kezükből a gyeplő!
Terrorizmus,gazdasági összeomlás,munkanélküliség,betegségek,tömegszerencsétlenségek,gondolom nem változott a híradások palettája az elmúlt egy évben!A hatalmak csápjai mélyen az emberek tudata fölött és helyet manipulálnak!
Rengeteg eszköz van a kezükben,amivel befolyásolni tudnak!Valójában nem egymás ellen,hanem a saját hazugságaik fenntartásáért indítanak háborúkat!
Nézd meg Irán esetét!Van atomfegyverük vagy az elkészítéshez alkalmas technológiájuk?Valószínűleg van ,de akik a legjobban ágálnak ellenük,azoknak szintén van és én személyesen semmivel sem adok több hitelt Izraelnek vagy az USA-nak,mint nekik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!