Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha egy országnak sem lenne...

Ha egy országnak sem lenne hadereje, akkor mi lenne?

Figyelt kérdés
Szóval ha a fiatalok sehol nem akarnának katonák lenni, nem vállalná senki semmi pénzért. Akkor hogy zajlanának a hatalmak közötti harcok?
2012. jún. 26. 03:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom.

Panama

"1990 februárjában, pár hónappal az Amerikai Egyesült Államok panamai katonai inváziója után leszerelték Panama fegyveres erőit. Később 1994-ben egy alkotmánymódosítás során, teljesen eltörölték a katonaságot, ezen felül az alkotmány megtiltja bármilyen nemű fegyveres erő felállítását. Panama védelmét egy speciális rendőri alakulat látja el, ezenkívül nemzetőrséggel és haditengerészettel is rendelkezik."

Wikipedia

2012. jún. 26. 04:05
 2/23 bumbi02 ***** válasza:
Liechtensteinben már 1938-ban leszerelt az utolsó katona ha jól emlékszem, még a világháború előtt.. Szóval nem példa nélküli a sereg nélküli ország..:)
2012. jún. 26. 04:57
 3/23 anonim ***** válasza:

Az általad vázolt szituáció egyrészt nem történhet meg, mert vannak országok, ahol a katonai szolgálat még mindig kötelező. Másfelől katonaság nélkül bárki szervezhetne "saját" kis zsoldoshadsereget és mondjuk nem tudnád megállítani, hogy földet szerezzen, vagy elvegye az emberektől a tulajdonukat.

Speciel én nagyon örülnék ha nem kéne sehol egy fillért se költeni háborúkra és katonaságra. Ettől függetlenül elég sok technikai újdonság bekerült a hétköznapi életbe a katonai kutatások által.

2012. jún. 26. 05:56
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Ahol kötelező a katonai szolgálat,ott a fiatalok nem tagadhatnák meg a katonáskodást,mert börtönbe zárnák őket,vagy akár agyonlőhetnék.
2012. jún. 26. 07:00
 5/23 anonim ***** válasza:

A mai mentalitással ez semmiképpen sem lehetséges. Ha létezne valami elképesztő hatalom, ami be tudná tiltani, akkor más néven, más formában, más módon létezne haderő.

Mert ez nem szervezés, hanem hozzáállás kérdése. Az előttem válaszolók példái is ezt mutatják.

2012. jún. 26. 09:05
 6/23 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ez azt jelentené,hogy eltűnt az emberekből a félelem!Márpedig aki nem fél az nem irányítható!A félelmek által tartják sakkban az emberiséget!Következésképpen egyik ország vezetésének sem érdeke,hogy ez végbemenjen,hiszen kicsúszna a kezükből a gyeplő!

Terrorizmus,gazdasági összeomlás,munkanélküliség,betegségek,tömegszerencsétlenségek,gondolom nem változott a híradások palettája az elmúlt egy évben!A hatalmak csápjai mélyen az emberek tudata fölött és helyet manipulálnak!

Rengeteg eszköz van a kezükben,amivel befolyásolni tudnak!Valójában nem egymás ellen,hanem a saját hazugságaik fenntartásáért indítanak háborúkat!

Nézd meg Irán esetét!Van atomfegyverük vagy az elkészítéshez alkalmas technológiájuk?Valószínűleg van ,de akik a legjobban ágálnak ellenük,azoknak szintén van és én személyesen semmivel sem adok több hitelt Izraelnek vagy az USA-nak,mint nekik!

2012. jún. 26. 09:06
 7/23 anonim ***** válasza:
Az történne, hogy úgyis lenne pár ország, aki ezt nem tartja be és átveszi a hatalmat mindenki fölött.
2012. jún. 26. 13:40
 8/23 A kérdező kommentje:
Pietrosol: érdekes amit írsz, mert pontosan így gondolom én is, hogy a média segítségével tartják fent a látszatot, hogy mekkora szükség van katonaságra és milyen férfias és jó dolog háborúzni és embereket gyilkolni, és a filmekben/ tv-műsorokban, ha egy srác vagy pasi azt mondja, hogy jó lenne világbéke, ha nem azzal szállnának el az emberiség korszakai, hogy háborúkba fektetik a pénzt és az energiát akkor kb meleg hippinek tartják, ha meg nő mondja, akkor buta naiv. Szerintem jó lenne, ha a nők végre átvennék az irányítást a férfiak felett a világ minden országában, akkor nem lenne több világháború. Amúgy (európai emberként) Amerikában ezerszer jobban megbízom, mint Iránban, ezért fura, hogy a többiben viszont tök egyetértek veled, nagyon meglepődtem, mert azt hittem jobbosoknál alapvető tulajdonság, hogy háborúzni és fegyverkezni akarnak!
2012. jún. 26. 18:47
 9/23 Pro Patria ***** válasza:
59%
"Nem baj, ha a bárányok betiltják a húsevést, csak a farkasok is egyezzenek bele...!"
2012. jún. 26. 19:05
 10/23 A kérdező kommentje:
Pro Patria: pont ez az amiért sajnos az egyenjogúság sem lenne elég, muszáj átvenni a teljes hatalmat, csak úgy lehet farkasokból szép lassan németjuhászt nevelni, pórázzal, szájkosárral. Mielőtt a férfiak teljesen elpusztítják a világot a háborúikkal meg az atomfegyvereikkel.
2012. jún. 26. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!