Mekkora Magyarország hadereje?
Mármint a következők érdekelnének:
Jelenleg mekkora a Magyar Honvédség?
Hány tankunk, repülőnk, helikopterünk, csapatszállítónk van? És kb. mennyi időre elegendő lőszerünk egy háborúban?
Ha lenne egy nagyobb szabású háború, és a NATO oldalán Magyarországnak is fel kell lépnie, akkor mennyi tankot, repülőt, helikoptert, csapatszállítót tudnánk produkálni? És kb. mennyi időre lenne elegendő a lőszertartalékunk?
És mi lenne, ha egy Magyarországhoz közeli háború lenne?
Mekkorára tudnák felduzzasztani a Magyar Honvédséget?
Mennyire indulna be a "hadi üzem"? Mármint kb. mennyi tankot, repülőt, helikoptert, csapatszállítót tudnánk gyártani? És ezek mennyi ideig tudnak kitartani ha a lőszert figyeljük?
(Ne írjatok típust, csak egy számot, nem kell túlragozni a dolgot, csak kíváncsi vagyok :))
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..
15 ezer katona,10 ezer irodai dolgozó
kb.20 tank,kb.40 páncélos csapatszállító,kb. 20 hummer
17 gripen repülő,kb.10 szállítógép
kb. 20 helikopter de tragikus állapotú
meg egy-két kétéltű,meg egyéb kiszolgálójármű
rakétás légvédelmi egység is van meg egy rakás teherautó.
Én komolyan nem értem az ilyen kérdések feltevőit...
1) Wikipédia -> Magyarország hadereje
Ennyire nehéz?
2) Ha nem is nézi meg a wikipédiát, de legalább az oldal által felajánlott "hasonló kérdések"-et végigolvasná. Ha nem tették már fel ugyanis féltucatszor ezt a kérdést, akkor egyszer sem.
Az ilyen kérdezőket mi motiválja? Pontokra vadásznak a kategória toplistán? Vagy ennyire unatkoznak?...
bocs de eddig az össze kérdés rossz :)
15 tank 2 tankegységbe sorozva 7-7 + egy vezértnak
elméletben 500 btr-80 csapatszállító amik közül min 100 BTR80/A ami 30mm gépágyúval rendelkezik
wikipédia szerint 340 BRDM-2 amit é nagyon kétlek inkább olyan 50-100 közé tenném a működő daraokat
17 grippen óh hova gondolsz :) jó az 14-nek és igen 3 gép igen is sokat számít
20 db D-20 ágyútarack és további 200 raktáron amit a currus kft tart rendben egy háború esetén szerintem még további 50 biztosan bevethető
összesen 12 harcihelikopter M-24-es amiből 8 biztosan működik
20 szállítóhelikopter amit a honvédség átalakított harci feladatok ellátásra is tehát némelyiken olyan fegyverzet van min a harci helikoptereinken ( 2011 több lőgyakorlat is volt ezekkel a szállító helikopterekkel )
40 db hummer amik közül minimum a fele kint van Afganisztánban ezek kiegészülnek puma nevű harcjárművekkel
200 db atlas-2 mistral légvédelmi komplexum ami közül sajnos nagyon keveset látni képeken videókon tehát én nagyából olyan 40-50 darabra saccolnák ( de lehet hogy tévedek hiszen kb 5 éve vettük őket.... márha tényleg 200 vettünk )
2K12 kub 21 ből 45 darab ebből 10-15 hadrendben + lokátorok ezek típusát és számát sem tudom
kb 200-300 de inkább 200 közeli csapatszállító teherautók rába, tátra, UAZ + 2016-ben rendszeresítik a MAGYAR GYÁRTMÁNYÚ KOMODOR CSAPATSZÁLLÍTÓT !!!
37-40.000 katona ebből egyik híradó adás szerint 8000 ami lövész beosztásokat lát el + 8000 tartalékos ( eddig 4000 van ) ezek közül 6000 készítenek fel háborús helyzetekre a többi 2000 örző védő feladatokra
raktáron vannak még önjáró lövegeink is valamint 100 db T-72 tank amikből jónéhányat karban tartanak a currus kft. hangrájaiban ( megjegyenzném a currus kft. magyarország egyetlen tankjavító üzeme )
egyébként engem is nagyon aggaszt a lőszer utánpótlás helyzete pl nagyon jók a BRDM2-en a faggot rakéták erősek pontosak és nagy a lőtávjuk és hála a BRDM-ek gyorsan szállíthatóak de ha csak ezekkel egyszer tudnak lőni és a bázison nem tudják őket felszerelni többel akkor nemn érnek semmit- itt megjegyezném Magyarországon több lőszergyár is van ( 3-ról tudok ) de itt csak max 12,7 mm-t gyártanak tehát tanokba helikopterekbe már nem lenne lőszerünk
most mérték fel a behívható lakosság számát amiről azt halottam hogy olyan 7-900.000 fő de ha nem tudunk fegyvert adni a kezükbe akkor ennyit úgy sem, hívunk be raktáron még mindig vannak AMD-65 géppuskák ahogy halottam 20.000 darab de még ez is kevés
( a wikipédiás adatokat senki se nézze kb 1995 adatok az általam leírt adatok 80% reális a többi spekuláció !!!! )
kifelejtettem a PTSZM úszó csapatszállítót valamint a hídépítő egységinket is amik a NATO-ben egyedülállóak a mozgó nukleáris veszél elhárító laboratoriumunkal együtt
2016-ig évente 2 db MI-8 helikoptert kapunk
jelenleg 3 radarállomás működik Magyarországon + egy NATO radarállomás
egyébként bocs hogy túlragoztam csak tisztázni akartam mindenkivel hogy ne csak azt halljam milyen gyökér a honvédség egyébként meg nem értem miért kell elmondani minden szrank az oroszok is ezeket a felszereléseket használják tény hogy folyamatosan kiegészítik haderejüket de még nekik is a fő harckocsijuk a T-72 a T-90 mellet a fő csapatszállítójuk a BTR-80 és a fő helikopterük a Mi-24
Itt találsz statisztikát.
2009: 5190 tiszt 7181 tiszthelyetes 6017 szerződéses 6869 polgári alkalmazott.összesen:25 257
jelenleg közel 4000 a tartalékosok létszáma ezt 2014-ig 8000-re akarják növelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!