Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szlovákiának, vagy Maygarorszá...

Szlovákiának, vagy Maygarországnak van utképesebb hadserege?

Figyelt kérdés
2012. jan. 13. 00:24
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
28%
Miért, Magyarországnak egyátalán van?
2012. jan. 13. 00:46
 2/26 anonim válasza:
23%
Van 8 Grippenünk. XP
2012. jan. 13. 01:09
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyik hadsereg sem ütőképes.
2012. jan. 13. 01:33
 4/26 anonim ***** válasza:
69%
Gripen. A gruppent szokták „pp”-vel írni.
2012. jan. 13. 02:26
 5/26 anonim ***** válasza:
75%
Mintha két tolószékes verekedne.
2012. jan. 13. 07:15
 6/26 A kérdező kommentje:
Tetszik a toloszékes hasonlat, de az inkáb a politikára illik. Azért írtam ki a kérdést, mert MO hadseregérol nem tudok szinte semmit. SVK-ban élek, és ehogy ismerem a Szláv mentalitást, meg ahogy elnézem a fegyvereiket (Samopal vzor 58) szerintem utoképesebbek.
2012. jan. 13. 07:46
 7/26 anonim ***** válasza:
77%
Kedves kérdező, milyen badar teóriát akarsz eszkábálni a szláv mentalitásról? Csaknem össze akarod hasonlítani a két országban élő keverék népet agresszivitás, vérszomjasság, harcbíróképesség szempontjából. Jobb lesz neked magyar nyelvvel foglalkoznod!
2012. jan. 13. 12:05
 8/26 A kérdező kommentje:
Semmilyet. Ne állíts rólam valótlan, inkább olvasd el újra amit írtam, így számodra is ki fog derulni, hogy nem vérszomjasság, stb szerint akarom osszehasonlítani a két országban élo kevert népet. H már kioktatsz, gondolj arra, hogy hiába kevert népek, nem pontosan ugyanazt a kiképzést kapják. Az utolsó mondatod nem értem hogy fugg ezzel ossze, és azt sem értem mibol ítéled meg, hogy mi jó nekem.
2012. jan. 13. 14:29
 9/26 anonim válasza:
80%
Van 1-2 millió bodzaszedőnk akik visznek mindent. Őket küldjük előre és leadják a méhbe a teljes szlovák fegyverzetet. XP
2012. jan. 13. 14:33
 10/26 Pro Patria ***** válasza:
60%

Először egy link:

[link]

Légierőt tekintve (ami önmagában háborút dönthet el, lásd: hatnapos háború) a térség legjobbja vagyunk:

Magyarországnak 14 db Gripen van (plusz a tartalékba vont Mig-29-esek), illetve tervben van újabb 14 db megvétele.

Egy kis áttekintés a kelet-európai országok légierejéből

Szlovákia: 21 db Mig-29-es

Románia: 110 db felújított MiG-21(!!!) Lancer (ebből több lezuhant és körülbelül 40 darab bevethető igazán)

Csehország: 14 db Gripen

Lengyelország: 48 db F-16

Horvátország: 12 db Mig-22(!!!)

Szlovénia: 9 db Pilatus PC-9M (!légcsavaros repülő!)

Lengyelország ugyan erősebb légierőben hozzánk képest, de:

- Lengyelországnak van kb. 40 millió lakosa

- Magyarországnak kb. 10 millió lakosa

És:

Lengyelországnak van 48 db F-16C és F-16D (a Mig-29-eiket kivonják, szóval nem számítanak ebbe bele / vagy akkor a mi Mig-29-eseink is beleszámítanak) -> tehát a lakosságuk 4x-ese a miénknek; vagyis osszuk el 4-el a légierejüket: így 12 darab jut 10 millió lengyelre.

Magyarországnak van 14 darab Gripen 10 millió magyarra.

Látható: Arányaiban semmivel sem gyengébb a mi légierőnk, mint a lengyeleké. Csak nekünk azért nem kell akkora, mert nem kell annyi embert megvédeni, mint ott.

"Samopal vzor 58"

- Hűha, csodafegyver:D

2012. jan. 13. 15:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!