Miért van egy katonailag semleges országban kötelező sorkatonaság (Ausztria) és közben nálunk miért lett ez megszüntetve?
Figyelt kérdés
nincs több hozzáfűznivalóm2012. jún. 19. 15:28
1/8 anonim válasza:
Az egyik országban megszavazták, hogy legyen, a másikban nem. Az egyikben van rá pénz, a másikban nincs.
2/8 anonim válasza:
Nem sok európai országban tartották meg. Ez az a dolog, amit a legjobban rühellek Ausztriában.
3/8 anonim válasza:
Egy katonailag semleges országnak is lehet szüksége haderőre. Csak Ausztriának - Magyarországgal ellentétben - van pénze a sorkötelezettség fenntartására. A sorköteleseknek ugyanis lakniuk kell valahol, enni kell adni nekik, fizetni kell a kiképzésüket, felszerelésüket meg hasonlók. Nálunk erre már nem lenne pénz és nem is biztos, hogy bármit is érne a sorkatonai szolgálat. A kicsit ügyesebbek ellógnák valamilyen mondvacsinált okkal (elhúznak külföldre, lefizetik az orvost vagy ilyesmi), aztán jóformán csak azok vonulnának be, akiknek jól jön, hogy pár hónapra "eltűnhetnek" a környék szeme elől (addig csak elfelejtik a balhéikat), esetleg télre van biztos helyük, nem otthon kell fűteni. Az ilyenekből pedig még sorköteles haderőt sem könnyű építeni.
4/8 anonim válasza:
Mert a magyar sorkatonai kiképzés az olyan is volt.Mindenféle alkoholista politikus unokatestvérei tisztek parancsolgattak.
Nincs is szükség KÖTELEZŐ sorkatonaságra.Minek?
Nem lehet rákényszeríteni az embert csak úgy.
5/8 anonim válasza:
Pont azért, mert katonailag semleges. Svájcban ugyan úgy sorkatonaság van, pedig az is semleges állam. Mivel semlegesek, ezért ha egyszer balhéba keverednek, akkor csak magukra számíthatnak, ezért van.
6/8 anonim válasza:
"Mindenféle alkoholista politikus unokatestvérei tisztek parancsolgattak."
Az MN-ben (Magyar Néphadsereg) valóban sok alkesz tiszt volt nem tagadom, de ma már MH (Magyar Honvédség) van. Az MH-ban pedig egy hivatásos tiszt nem nagyon lehet alkesz, mivel ha kiderül, akkor búcsút inthet a Honvédségtől.
7/8 anonim válasza:
én már kimaradtam a sorozásból is
de nem biztos hogy rossz volt a sorkatonaság
meg lehet nézni a mai fiatalokat
8/8 A kérdező kommentje:
#5 Fél évig egyébként szerződéses katonaként szolgáltam, a kötelező sorkatonaság éppen akkor lett beszüntetve amikor nekem be kellett volna vonulnom. Megnyugtatok mindenkit, alkoholista ezredesek még mindig vannak. :)
2012. jún. 19. 19:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!