Annak idején sorozáskor miért kellett meztelenre vetkezőni?
"nagyon megalázó és az emberi méltóságot sérti."
Hááhh :D Látszik hogy nem éltél abban a világban!
Egyébként így kiderülhetett hogy van-e valakinek valami külsőleg látható betegsége amit amúgy esetleg takargatna még orvos előtt is, és nagyjából azt is fel tudták mérni hogy a testfelépítése mennyire alkalmas fizikai megterhelésre.
off:
Mikor, Az meddig volt úgy? A mai 35 éveseknél is így történt?
Csak kíváncsi vagyok, és nő. :-)
Hehe!
Emlékszem a vezényszóra:
Forduljon meg! Hajoljon le! Húzza szét!!!
És nem éreztük sértve az emberi méltóságunkat, hanem jót röhögtünk.
20:59!
Hát ezt én sem tudom, azért írtam ki a kérdést. Amúgy az is kérdés lehet, hogy aki ma megy hivatásos katonának, annak is végig kell-e esni ezen?
" szerintem nagyon megalázó és az emberi méltóságot sérti"
Akkor te fürödj ruhában.
Sajnos a kommunizmus arról volt híres hogy megalázott , emberi jogokat porba tiport és mélyen sértette az emberi méltóságot.
Akik azt a rendszert alkották , a szabályokat hozták hazaáruló ,vízfejű proletár idióták voltak ismertebb nevükön kádár és rákosi.(Szándékosan írtam kisbetűvel a nevüket)
"Akkor te fürödj ruhában."
Nem egy több tagból álló bizottság előtt fürdök. :)
Amúgy ez is hülyeség szerintem, mert ahogy én tudom - javítson ki valaki ha tévedek - emellett a sorozóbizottság előtti meztelenkedés mellett volt orvosi vizsgálat is, tehát nem feltétlenül az lehetett a célja, hogy az esetleges elváltozásokat kiszűrjék.
Amúgy remélem nem fog rá sor kerülni, de 1 fő orvos előtt én is levetkőznék, ha esetleg olyan problémám lesz, de nem egy egész bizottság előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!