Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha ti lennétek a Honvédség...

Ha ti lennétek a Honvédség főparancsnoka, melyik irányba mozdítanátok el a Hadsereg felszerelését, ha pénz bőség lenne?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy milyen haditechnikát vásárolnátok, keletit vagy nyugatit?

Én személy szerint előnyben részesíteném a T-90-es tankokat, továbbá a BMP-3-as APC-ket, vagy esetleg Strykereket. Légierőt pedig Mig-31-esekből építeném fel főként, de a helikoptereket inkább a nyugatiaktól rendelnék.

Továbbá mi alapján dől el, hogy milyen felszerelést vásárolnak?

A kérdéssel arra akarok kilyukadni, hogy szerintetek milyen lenne a Honvédség ideális felépítése, nem fegyverkezni... :D Arra, hogy szerintetek a nyugati vagy a keleti technológia a jobb?

Tank:

Tüzérség:

APC:

Rakétavetők:

Légvédelem:

Támadó helikopter:

Szállító helikopter:

Vadászgépek(támadó,bombázó,többfeladatú,felderítő):

Szállítógépek:

Illetve milyen gyalogsági egységek lennének a legmegfelelőbbek az országnak?

Ezzel a kérdéssel csak annyit szeretnék megtudni, hogy egy ilyen környezeti adottságú ország számára mi lenne a legjobb honvédelmi összetétel.

Ha baj van a kérdéssel, akkor persze lehet törölni...

2012. máj. 26. 14:31
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Jó kérdés szerintem is, íme az én "kívánságlistám":

Nyugati technika kellene szerintem.

Az alapján dőljön el, hogy a katonák milyen eszközöket képesek rendszerben tartani, megfelelően használni és hogy megfelel e a mai harcászati követelményeknek.

Tank: 60-70 db Leopard 2A5 (német raktárakban van 300)

Tüzérség: 40 db Pzh 2000 (raktáron egész Európában rengeteg van)

APC: 200 KTO ROSOMAK / AMV Patria

Rakétavető: AT-4

Légvédelem: 8 Patriot

Harci helikopter: 12 AH-64D vagy 15 AH-1Z

Szállító helikopter: ebben a témában mostanában sokk cikk olvasható, jelenleg az AW139M tűnik befutónak, valamint a S70i (Black Hawk) és az AW101 van versenyben.

Vadészgép: még 8 Gripen

Kézifegyver: G36KV, a KMZ-nek HK416.

ACU egyenruha, MOLLE rendszer.

2012. máj. 31. 17:36
 22/26 anonim ***** válasza:
52%

"Miért talán a jenkik nem azt csinálják, hogy modernizálják a régi harci járműveiket? Dehogynem. Ott van például az Abrams, Bradley, M113, M109. Több ezer ilyen járművel rendelkezik a US Army, mégsem vonják ki őket a szolgálatból, és cserélik le őket új típusokra, hanem folyamatosan modernizálják őket!"

Igen, de ezek még mindig fényévekkel jobbak mint a huszadszorra modernizált, lassan 50 éves orosz koncepciók.

2012. máj. 31. 19:16
 23/26 anonim ***** válasza:
52%

1-2 nyugati cucc de én saját ahderőt fejlesztenék, úgyis pénzbőségbe lennénk akkor minek vegyem más szemetét?

Én mondjuk a G36-ot rendszeresíteném és a Leopárd 2-ket...

én inkább az űr meghódítására törekednék.

olyan harci műholdakat amikről képes lennék megsemmisítő csapásokat mérni a világ nagyvárosaira és 1-2 re tönkre tudnám tenni a elektromos hálózatokat.

gondoljuk csak át, mit sem érnek az atombombáikkal ha nem tudják bevetni és mit ér a nagy hadseregük ha tönkre tettük az elektromos berendezéseiket?

semmit.

2012. jún. 1. 15:29
 24/26 anonim ***** válasza:

tegnap 19:16

50 éves harci járművek az orosz szárazföldi erőknél? Szerintem gondold át ezt még egyszer. Itt egy link az orosz szárazföldi erők gépparkjáról: [link]

Akad egy-két 40-50 éves koncepció az igaz, de azok ma már nincsenek aktív szolgálatban, hanem raktáron/tartalékban vannak.

2012. jún. 1. 15:55
 25/26 anonim ***** válasza:
Jó, dzsipekből meg teherautókból teljesen tök mindegy, hogy milyeneket használnak, az a lényeg, hogy megbízhatóak legyenek. Na de egy tankparkot nézz meg, a tankok fele ezer éves és ezeket aztán hiába modernizálgatják, ugyan úgy szétszedik őket a modernebb harckocsik, lásd bármelyik közel-keleti háború.
2012. jún. 1. 17:02
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

ma 17:02

Megint nincs igazad. Az orosz szárazföldi erőknél a T-72, T-80, és T-90 van aktív szolgálatban, a régebbi típusok mind raktáron/tartalékban vannak, vagy kiképzésre használják őket. Ezek a harckocsik pedig egyáltalán nem "ezer évesek", nem öregebbek mint az Abrams vagy mint a Leopárd 2 (Abrams-t 1980-ban állították szolgálatba, a Leopárd 2-t 79-ben, a T-72-t 73-ban, T-80-t 76-ban, a T-90-t pedig a 90-es években). Az öbölháborúban bekövetkezett iraki páncélos veszteségek okairól pedig itt olvashatsz: [link]

Ez volt az egyetlen közel-keleti háború ahol orosz harckocsik csaptak össze nyugati típusokkal.

2012. jún. 1. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!