Ha ti lennétek a Honvédség főparancsnoka, melyik irányba mozdítanátok el a Hadsereg felszerelését, ha pénz bőség lenne?
Úgy értem, hogy milyen haditechnikát vásárolnátok, keletit vagy nyugatit?
Én személy szerint előnyben részesíteném a T-90-es tankokat, továbbá a BMP-3-as APC-ket, vagy esetleg Strykereket. Légierőt pedig Mig-31-esekből építeném fel főként, de a helikoptereket inkább a nyugatiaktól rendelnék.
Továbbá mi alapján dől el, hogy milyen felszerelést vásárolnak?
A kérdéssel arra akarok kilyukadni, hogy szerintetek milyen lenne a Honvédség ideális felépítése, nem fegyverkezni... :D Arra, hogy szerintetek a nyugati vagy a keleti technológia a jobb?
Tank:
Tüzérség:
APC:
Rakétavetők:
Légvédelem:
Támadó helikopter:
Szállító helikopter:
Vadászgépek(támadó,bombázó,többfeladatú,felderítő):
Szállítógépek:
Illetve milyen gyalogsági egységek lennének a legmegfelelőbbek az országnak?
Ezzel a kérdéssel csak annyit szeretnék megtudni, hogy egy ilyen környezeti adottságú ország számára mi lenne a legjobb honvédelmi összetétel.
Ha baj van a kérdéssel, akkor persze lehet törölni...
egyértelműen nyugatit vennék...
euroatlanti ország ne égesse már magát orosz felszereléssel
Én a keletire szavazok.
Tankokokkal viszont várnék. A ruszkik épp most fejlesztenek egy újat a T90/t72 helyett.
Repülőkből Szuholy t50-re ruháznék be.
Helikopterekből viszont nyugati tipusokra fizetnék.
A határok mentén meg rakétarendszereket telepítenék.
Főképp az Ukrán, szlovák, román határra.
Egyértelműen sokkal mobilabbá tenném a hadsereget. Van amiből keletit vennék (pl. helikopterek, légvédelmi eszközök, amiben az oroszok előrébb tartanak , van amiből nyugatit (pl. kézifegyverek).
Légi szállító eszközökre lenne szükség, minél többre.
A kéifegyvereket én is lehagytam.
Abból pedig mindenképpen Ak74-et szereznék be. A járművek kezelőszemélyzetének meg AKS74U-t. Könnyűgéppuskának PKM-et,
mesterlövészeknek meg VSS-t és sv98-at.
Én Leopárd II-es tankokat szereznék be, Apache helikoptereket, a Gripenekkel viszont meg lennék elégedve, csak bővíteném a létszámukat.
Amúgy a nagy AK-63-as modernizáció helyett G36-ot szereltem volna be, a PA-63 pisztoly helyett pedig Glockot, vagy a SIG Sauer P széria valamelyik tagját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!